Vilka är de olika typerna av Home Theater In-Wall högtalare?

April 17

Det finns många olika typer och konfigurationer av hemmabio i vägghögtalare, inklusive enstaka högtalare och full matriser. Enstaka bas, diskant och mellanregisterhögtalare kan vara väl lämpad för en hemmabio entusiasten som gillar att blanda och matcha komponenter, medan hela arrayer möjliggöra en enkel drop-in installation. Vissa hemmabio i vägghögtalare har också ytterligare funktioner, till exempel grillar som kan målas för att matcha den omgivande väggen. Det är oftast nödvändigt att komplettera dessa högtalare med en subwoofer, men det finns även vägg- och golvmonteras lågfrekventa högtalare tillgängliga också. En annan liknande kategori av högtalare kan monteras infälld i taket, vilket kan möjliggöra ett enhetligt ren installation hemmabio.

Hemmabio i-vägg högtalare liknar vanliga hemmabiohögtalare, förutom att de inte har skåp. Istället för skåp, har dessa högtalare monteringsdetaljer, så att de kan installeras i hål som har klippts in i väggarna i ett rum. Väggen i själva verket blir högtalarlådan, vilket möjliggör en ren, diskret installation. Dessa högtalare kan ge samma nivå av ljudkvalitet som traditionella högtalare gör, även om det till stor del beror på de specifika högtalarna i fråga.

De två huvudsakliga typer av hemmabio i-vägg högtalare är enkla högtalare och arrayer. Enstaka i-vägg högtalare består av en kon som är avsedd för ett specifikt frekvensområde av ljud, t.ex. en woofer, mid-range, eller diskant. I-vägg högtalarsystem inkluderar vanligen ett antal talare inne en ram, i syfte att producera ett komplett utbud av ljud. Dessa hemmabio i vägghögtalare kommer ibland i system som inkluderar tillräckligt enheter att koppla upp en full surround ljudsystem. Vissa i-vägg högtalare har grillar som kan målas för att matcha väggen, medan andra monterar helt jäms med gips.

Hemmabiosystem som använder i-vägg högtalare normalt fortfarande behöver någon typ av subwoofer att återskapa lågfrekventa ljud, och de låga frekvenserna (LFE) kanal i surroundljudsystem. Det är möjligt att använda en traditionell subwoofer, men det finns också enheter som kan monteras i en vägg eller golv. I vissa fall vibrationerna som genereras av en in-golv subwoofer kan resultera i en mer omslutande surroundljud.

Vissa surround hemmabiosystem utnyttjar kanaler som är avsedda att komma från ovanför lyssnarens huvud. Förhöjda i vägghögtalare kan användas för dessa kanaler, men i tak högtalare är ett annat liknande alternativ. Denna underkategori av i-vägg högtalare saknar också skåp, och kan installeras direkt i hål som har klippts in i tak.

  • Vissa surround hemmabiosystem utnyttjar kanaler som är avsedda att komma från ovanför lyssnarens huvud.
  • En högtalare.