Vad är Voltige?

April 20

Voltige är en ridsport som kombinerar dans, gymnastik och horsemanship. Deltagare i Voltige utföra olika gymnastik rörelser på baksidan av en rörlig häst, antingen individuellt eller i lag. Välvningen, som det ibland kallas, praktiseras i hela världen, med tyska välvningen grupper är särskilt känd, och ett brett utbud av hästraser används i valv.

Historien om välvningen är gammal, och det kan mycket väl vara en av de äldsta hästsporten. Bevis i konsten antyder att människor har att utföra gymnastik på rörliga hästar sedan åtminstone 1000 CE, och romarna integrerat en form av valv in i deras kavalleri utbildning. Voltige fortsätter att praktiseras av moderna kavalleri och monterade lagenforcementofficerer, som ett sätt att göra ryttare säker och trygg på sina hästar och skapa ett band mellan hästar och ryttare.

I välvningen, är hästen styrs av en longeur, en person som står i mitten av ringen som håller en lång linje som kallas en longe linje. Idrottaren utför en mängd olika rörelser, inklusive fästen och demonterar, på baksidan av hästen som hästen går, travar, eller galopper runt longeur. Förutom att vara en god ryttare, måste den mänskliga idrottsman också vara extremt flexibel och stark, kan utföra utmanande gymnastik rör sig medan på ett rörligt objekt. Vaulting blir ännu mer komplicerad när ett team av ryttare deltar.

Konkurrens valv Kretsen visar några av de bästa ridsport vaulters, och demonstration valv vanligen presenteras vid parader, cirkusar och andra evenemang, som sporten är ganska visuellt intressant förutom att vara fysiskt krävande. Vissa ryttare vilja träna Voltige recreationally, både för att de tycker att det är roligt och för att de tror att det är till nytta för en utbildning regim för ryttare och häst.

Förutom att användas för underhållning, är Voltige också en viktig del av vissa hästassisterad terapi program. Sporten uppmuntrar utvecklingen av styrka, flexibilitet, och förtroende, alla egenskaper som häst assisterad terapi syftar att främja, och patienter i fysisk och beteendeterapi gynnas ofta av kontakt med djur som hästar på en psykologisk samt fysisk nivå. Terapeutisk valv är mindre fysiskt krävande än vissa andra former, men det kan ändå vara en mycket bra träning, utmanar ryttaren att hans eller hennes gränser och uppmuntra utvecklingen av en stark, sund kropp.

  • Vissa ryttare vilja träna Voltige recreationally, både för att de tycker att det är roligt och för att de tror att det är en bra utbildning regim för ryttare och häst.