Vad är Groundhog Day?

March 14

Groundhog Day är en traditionell nordamerikanska festival som har sina rötter inbäddade i folklore och legend. Enligt legenden den 2 februari, är groundhog beteende ett sätt att förutsäga vädret. Om groundhog poppar huvudet ur sin håla, ser sin skugga och sedan går tillbaka in igen, kommer det att innebära att vintervädret kommer att pågå under sex veckor. Om groundhog inte ser sin skugga, då det inte kommer att vara rädda för att komma ut ur sin håla, vilket innebär att den vintriga vädret snart kommer att sluta. Staden Punxsatawney, Pennsylvania, har en Groundhog Day fest som har en groundhog namnges Punxsatawney Phil och har vunnit allmänt erkännande.

Man tror att eftersom groundhog lever under jord, är det inte vana att se sin skugga. Den groundhog kommer därför att vara rädd om det inte ser sin egen skugga och gå tillbaka ner nedan. Huruvida denna metod är ett exakt system för att förutsäga vädret är diskutabelt i bästa fall, men traditionen av Groundhog Day går till mitten av 1800-talet.

Ursprunget till Tradition

Groundhog Day tros ha härletts från Kyndels, en dag som har erkänts i vissa europeiska länder den 2 februari och sägs vara när vargar eller björnar ur viloläge. Vissa Kyndels legender hänvisar också till en orm som framträder. Register visar att en Pennsylvanian lagerhållaren skrev ner groundhog tradition som sagt till honom av tyska kolleger 1841. Den ursprungliga traditionen ansågs ha anlänt i USA med nybyggare från Tyskland och Frankrike. Datumet som används för Groundhog Day är ett av årets kors kvartalet datum - datum mellan ett solstånd och en jämningen.

Turistattraktion

På senare tid har Groundhog Day blivit allmänt förknippas med 1993 komedi film med samma namn, i huvudrollen Bill Murray som en väderreporter som har att återuppleva samma Groundhog Day om och om igen. Även om det inte egentligen filmade det är filmen som i Punxsutawney, som har andra historiska band till murmeldjur. De Delaware Indians bosatte sig i Puxsutawney och trodde att murmeldjur var deras förfäder. Termen "murmeldjur" härstammar från den indiska legenden om Wojak groundhog.

Filmen Groundhog Day har hjälpt generera stora affärer för staden Punxsutawney. Tusentals turister flockas till firandet vardera 2 februari när Punxsutawney Phil tar resan till Gobbler s Knob, strax öster om Punxsatawney. Där är återskapas håla på en falsk stubbe som används för den lille att göra sin väderprognoser, som sedan tillkännagavs av ordföranden i stadens Groundhog Club.

  • Punxsatawney, Pennsylvania är i västra Pennsylvania.
  • Groundhog Day är en fest som har en groundhog namnges Punxsatawney Phil.
  • Groundhog dag kan baseras på Kyndels, en 2 februari semester i Europa firar varg och björn uppkomst från viloläge.