Hur rätt vitbalans i digitala bröllop fotografier

May 10

Om du € re nytt för digital fotoredigering, kanske du inte vet var du ska börja på någon särskild foto från ditt bröllop skjuta. Från och med vitbalansen kan du justera den allmänna färgen på din bild. Målet att justera vitbalansen är att få din bild att titta på hur dina egna ögon såg scenen.

Även digitala systemkameror idag är riktigt smart, ibland de fortfarande missar märket när det kommer till vitbalansen. Du € ve förmodligen sett detta problem visar sig i bilder med ett färgstick, eller nyans, som doesnâ € t ser rätt. Följ dessa steg för att korrigera vitbalansen:

 1. Öppna Lightroom och välj det foto du vill redigera genom att dubbelklicka på miniatyren av bilden eller markera bilden i filmremsan (raden av små bilder som visas längst ned på skärmen).
 2. Klicka på modulen Framkalla på övre högra hörnet av skärmen.
 3. Klicka på panelen Grundläggande på höger sida av skärmen och välj en förinställning av vitbalans (WB) lista.

  Hur rätt vitbalans i digitala bröllop fotografier

  Du kan välja mellan flera förinställningar: Som på räls, Auto, Dagsljus, Molnigt, Skugga, Tungsten, Lysrör, Blixt, och Anpassad. Välj förinställning som sammanfaller med den typ av belysning som du tog bilden. Till exempel, om du tog bilden under ett lysrör, väljer Fluorescent. Eller om du € d vilja justera vitbalansen manuellt med ett reglage, väljer du Anpassad.

 4. Om färgen i bilden fortfarande ser felaktig, flytta reglaget Temp tills färgen ser korrekt.

  Flytta reglaget åt höger för att lägga gula och röda till ditt foto, vilket gör ljuset varmare, och att flytta reglaget åt vänster Lägger till blått i bilden, vilket gör ljus svalare.
 5. If är foto har fortfarande en färgskiftning, kan du justera bilden ytterligare genom att justera färgton.

  Flytta reglaget åt höger för att lägga lila toner i bilden, medan flytta reglaget åt vänster lägger greener.