Vad är en Birkin Bag?

May 14

En Birkin väska är en handgjord väska tillverkad i Frankrike av Hermes Group, som ursprungligen grundades av Hermes familjen 1837. Det betyder inte bära en logotyp, men dess unika design och begränsad produktion gör den till en av de mest eftertraktade väskor i världen. Uppkallat första Birkin ägare, europeiska skådespelerska och sångerska Jane Birkin, gjorde påsen sin offentliga debut 1984. Birkin är inte massproducerade, och därför är det en betydligt mer exklusiv väska än många andra lyxiga väskor och accessoarer.

Den höga prislappen för en Birkin väska också tar det betydligt längre än den genomsnittliga prisintervallet på de flesta konsumenter och driver den till en statussymbol för de mycket rika. Medan Hermes är känd för dyra modeaccessoarer, i allmänhet, Birkin överskrider långt alla andra plånböcker i Hermes uppställning. Väskor börjar på strax över $ 7000 $ (USD) och, eftersom var och en är anpassningsbar, många är prissatta så högt som $ 150.000 USD.

Under flera år efter Baga € s debut, Birkin var bara uppnås genom en väntelista som var, ibland två år lång. Handsydda i Frankrike av en enda skicklig hantverkare, varje påse består av de finaste djurhudar, som måste vara felfri. Några av djurhudar som används omfattar struts, ödla och krokodil. Söka efter exotiska skinn för Birkin väska kan ta upp till två år och utförande kan ta ytterligare två veckor, vilket innebär att endast ett fåtal Birkins är klara per vecka.

Även dyr, är varje Birkin skapad för att pågå under en livstid. Medan en knock-off Birkin väska kan se attraktiv, itâ € s uppmärksamhet på detaljer som har gjort just dessa Hermes plånböcker så populär. Varje tråd som används för att konstruera påsen beläggs först i bivax innan brukade handen sy hudarna tillsammans. När konstrueras är varje Birkin väska försedd med 14-karats guld hårdvara, är hand kratsade och målade, och Baga € s sömmar är individuellt polerad. Arbeta flera timmar per dag, tar varje plånbok så många som 25 timmar att skapa.

Hermes speciellt tåg som tidigare upplevt läder beslutsfattare för att göra Birkin väska på Hermes skolan för en tid av ett år innan någonsin låta en enda hantverkare för att arbeta på en påse. Av cirka 800 välutbildade hantverkare, bara några få utvalda är skickliga nog att arbeta med särskilda hudar. En sådan hide används av Hermes som begränsade hantverkare får arbeta med är krokodil läder, som lätt och permanent bär en craftsmanâ € s fingeravtryck om inte hanteras korrekt.

  • Vissa Birkin väskor är gjorda av struts hud.
  • Endast de mest skickliga hantverkare får arbeta med krokodilskinn för att skapa krokodil Birkin väskor.