Vilka är de viktigaste komponenterna i en Sloth kost?

June 17

Huvudkomponenterna i en lättja kost är löv, frukt, träd skott och knoppar. Denna typ av mat är svårt att smälta och inte innehåller mycket energi, vilket är anledningen till att lättja har utvecklats flera egenskaper - till exempel en långsam ämnesomsättning och en stor mage - att hjälpa den att överleva. Sengångare också har varit kända för att äta små djur och fåglar, men kan överleva utan detta protein komplement till kosten.

Den lättja är en mycket långsam djur som inte kan konsumera stora mängder mat. En lättja kan bo i ett enda träd i mer än ett år och sova i upp till 18 timmar varje dag, vilket avsevärt begränsar mat tillgänglig. För att kompensera för detta, har en lättja en mycket långsam ämnesomsättning och håller en låg kroppstemperatur på mellan 86 ° Fahrenheit och 93 ° Fahrenheit (ca 30 ° Celsius till 34 ° Celsius). Detta innebär att djuret inte behöver äta mycket mat för att överleva.

Den största delen av en sengångare kost består av löv, skott och knoppar av träd, som djuren brukar äta på natten. Sengångare äter också frukt från träden när den är tillgänglig. Djuren behöver inte vara nära en vattentillförsel, därför att de mottar nästan alla deras nödvändiga vatten från frukt och blad. Inom vetenskapen är det lättja dieten klassificeras som folivore, vilket är en växtätare som huvudsakligen äter bladen. Den lättja diet av blad och andra delar av träd innebär att den kan leva väldigt effektivt i regnskogar, där denna mat är i överflöd.

Det har förekommit några rapporter i vissa typer av lättja äta insekter och andra små djur, inklusive fåglar. Dessa sengångare har fortfarande en kost som huvudsakligen består av växter, så detta är bara en liten del av lättja totala matintag. Under de senaste åren, vissa arter av sengångare också har setts äta avföring från mänskliga latriner.

Löv, som är en stor del av lättja dieten, ger inte mycket näringsvärde och är inte lätt att smälta. Av denna anledning har sengångare utvecklats stora magar som är mycket lämpade för att bryta ner löv. Det uppskattas att det kan ta en lättja upp till en månad att helt smälta maten det äts, vilket uppnås genom en speciell typ av bakterier som finns i lättja s tarmen. Vid ett och samma tillfälle, upp till två tredjedelar av en sengångare kroppsvikt kan bestå av maten det bär i sin mage.

  • Sengångare äter löv, frukter och träd skott och knoppar, och ibland små djur och fåglar.
  • På grund av deras långsamma metabolismen, behöver sengångare behöver inte mycket mat för att överleva.