Vad är Wireless Audio Transmitter?

June 24

Trådlösa ljudsändare är prylar som tillåter en person att lyssna på digitala ljudfiler som är lagrade på en dator eller digital musikspelare utan att vara i direkt närhet till den dator eller enhet utan endast inom räckhåll för trådlös överföring. Det finns olika typer av trådlösa ljudsändare som fungerar på olika frekvenser. Några av dem kräver speciella mottagare, och andra kan arbeta med ett befintligt stereo eller ljudsystem. Sändare som använder FM radiofrekvenser donâ € t behov mottagande enheter och fungerar med alla FM-radio. Ljudkvaliteten kan variera beroende på vilken typ av trådlös överföring används.

Många människor gillar att lyssna på musik eller andra typer av ljud samtidigt som man gör saker runt huset, men få människor har en stereo i varje rum. För att lyssna från alla rum, måste en person antingen skruva upp volymen till en mycket hög nivå, eller bära en bärbar enhet med hörlurar. Trådlösa ljudsändare presentera bättre alternativ för många människor, eftersom mottagarna kan placeras i många rum, så att användaren kan lyssna på samma ljudfiler i flera rum utan behov av stora volymer, hörlurar eller anslutningskablar.

Även FM-baserade sändare är jämförelsevis billigt, varierar ljudkvaliteten. Transmissioner kan ta upp störningar på grund av radiosignaler studsar mot väggarna, så att lyssnaren kan höra ett svagt brus eller statisk. Dessutom kan dessa sändningar enkelt plocka upp störningar från andra enheter, till exempel mikrovågsugnar. Avancerade modeller som använder olika tekniker för att bekämpa störningsproblem gör levererar rent ljud, men de är också dyrare.

Sändare som använder mer avancerade metoder för trådlös överföring ger generellt överlägset ljud. De har typiskt en begränsad räckvidd, dock. Ljudet allmänhet komprimeras före sändning i dessa metoder, så det kan också vara en liten förlust i kvalitet, beroende på graden av komprimering.

Vissa trådlösa ljud sändare antingen använda frekvensen bandbredd trådlösa telefoner eller ett högre frekvensområde, till exempel 5,8 gigahertz frekvensbandet. Det finns färre enheter som verkar inom dessa områden, så signalerna är mer tillförlitliga. Detta kan resultera i bättre ljudkvalitet.

Vissa trådlösa ljudsändare stöder också flera mottagare. Det innebär att användare kan lyssna på musik i flera rum genom att ansluta de trådlösa ljudmottagare till stereoanläggningar belägna i dessa platser. De behöver bara vara inom räckvidd för sändaren.