Vilka är de olika typerna av schaktning Utrustning?

April 26

De första typerna av schaktning utrustning bestod av händer och vassa pinnar. Teknik flyttade framåt och uppåt till spade och hacka. Från 1800-talet på, schaktning utrustning har mekaniserad, alltid blir större, starkare och mer specialiserade. Den excavating utrustning av 21-talet är i stånd att flytta stora mängder jord och slutföra den största av projekt på rekordtid.

Lastare har generellt stora hjul eller metall trappsteg - som en bulldozer eller tank - och en front-end hink eller scoop. Skopan är fäst till hydrauliska armar, och används för att gräva och flytta ton material i varje last. Lastare har många olika namn, såsom skoplastare eller frontlastare. När en lastare används i en underjordsgruva det kallas en mucker.

Grävskopan har en skoplastare på den främre änden, och liten skopa på baksidan. Gräv är normalt inte stora bitar av schaktning utrustning, men de kan gräva diken och hål på rekordtid. Gräv används för ändamål som sträcker sig från att gräva diken för dränering att upptäcka avlopps leach fält för att ge raka linjer kanaler för underjordskraftledningar.

Hydrauliska hammare och pålkranar tjänar liknande användningsområden; deras syfte är att bryta eller krossa betong, sten eller packad jord som förberedelse för borttagning. Högen drivrutinskrafterna objekt i marken. Det används ofta för att hjälpa till att skapa en stark grund för byggnader.

Kranar och scoop spadar är massiva bitar av maskiner som används för att lyfta stora objekt som stålbalkar. Kranens kabel- och rullmekanismer är utformade för att acceptera utbytbara fästen, såsom förstör kulor eller grävskopor. Den senare infästning är den mest kända. Vissa utgrävnings spadar, såsom de som används i remsan-gruvindustrin, är så stora att så många som 50 eller fler fullstora dumprar kan parkera inom spade s scoop område.

Listan över schaktning utrustning ökar tack vare teknik och efterfrågan. Stora borrar används ofta för att borra hål-ibland tusentals meter djupt vatten eller oljekällor. Mindre borrar - vanligen kallade "jack-ben" - används i underjordsbrytning. Jack-leg borrar borra exakta hål i sålda rock. Sprängämnen är insatta i hålen, och detonationen bort tusentals ton material i sekunder.

Lunnare, bulldozrar, grapplers, och särskilt utformade "fällare-läggare" är typer av schaktning utrustning som används inom skogsindustrin. Den sistnämnda enheten liknar en kran, men är utformad för att förstå, klippa, och lägre full tillväxt träd säkert till marken. De tidigare tre enheterna är till hjälp i att flytta de skördade träden till området när de plockas upp för transport.

  • Före 1800-talet, en hacka var en typ av grävning utrustning.
  • Gräv används för att gräva diken för dränering.
  • Bulldozer är en typ av grävning utrustning.
  • Dumprar kan användas för att transportera material ifrån en remsa gruva.
  • Stenkrossar kan ingå som en form av grävning utrustning.
  • Högen drivrutinen används för att trycka in föremål i marken.