Vad är Beet Greens?

April 24

Beet greener är de stora gröna blad av betor växt som växer ovan jord. De är den enda delen av anläggningen som är synlig, eftersom den rödlila rödbetor växer under jord. Rödbetor själva är rika på näringsmässiga fördelar, men greenerna bör inte förbises eller kasseras eftersom de också innehåller en mängd vitaminer och andra näringsämnen. Generellt är betor greener kokas i ett sätt som liknar deras motsvarigheter spenat och mangold.

Bladen av rödbeta, känd som betor greenerna, är stora, mörkgröna blad som oftast har synliga rödaktiga vener och stadiga stjälkar som kör upp i mitten. Färska takt greener bör förkroppsliga alla dessa egenskaper, och bör också vara skarp och kunna stödja sin egen vikt. Greens som är halta eller vissnat, alltför skrynkliga, har gulnade kanter, eller är slemmiga är förbi deras premiärminister och inte så hög kvalitet. Vissa livsmedelsbutiker säljer sockerbetor greener som har tagits bort från rödbetor, rengöras, klippa, och säckar, medan andra säljer hela anläggningen intakt, med greenerna fortfarande knutna till rödbetor.

Om greenerna redan behandlas vid köptillfället, är de i allmänhet redo att laga mat, även om de skulle sannolikt nytta av en annan snabb sköljning under rinnande vatten för att avlägsna eventuella kvardröjande smuts. Sockerbets greener som fortfarande sitter på rödbeta ta lite mer prep tid, men är fortfarande ganska lätt att förbereda. Den rödbetor bör klippas loss från stjälkarna och ställ åt sidan för framtida bruk. Bladen ska separeras, och om nödvändigt, stjälkar eller stjälkar som kan vara svårt att äta något speciellt Woody ska klippas bort. Då bladen bör tvättas noggrant under kallt rinnande vatten, och klappade torrt med en handduk.

Generellt är den vanligaste beredningen av betor greener sautering eller ångande, liknar matlagning spenat eller mangold blad. Grovt hackade blad kan läggas till en stor kastrull och sauterade på medelvärme med smör eller olja, tillsammans med eventuella andra önskade tillsatser såsom vitlök, lök, eller lite kött för arom. Recept alternativ i överflöd, så de kulinariska alternativ är rikligt. Vanligtvis recept kräver vad som kan verka som en mycket stor mängd rå greener, men på grund av deras höga vattenhalten sockerbetor greenerna ska laga ner dramatiskt och merparten kommer att minska avsevärt.

Näringsmässigt betor greenerna är mycket låga i kalorier, fett och kolesterol, vilket gör dem till en hälsosam kost tillägg. Greenerna innehåller betydande mängder av flera vitaminer, främst höga halter av vitamin C och A. Dessutom betor greenerna är en bra källa till kalcium, järn, kalium och magnesium, och bladen är en stor källa till kostfiber.

  • Rödbetor växer undergrown, men deras blad visas ovanför den.