I den grekiska mytologin, som var Icarus?

April 27

Ikaros, en rollinnehavare inom spelarna i den grekiska mytologin, är känd för sin fantastiska härkomst. Daedalus, Icarus 'far, föll under vrede Minos, som kritiseras Daedalus med döden av hans dotter. I sin ilska, Minos sådan Daedalus och Icarus i en labyrint som hade byggts för att innehålla monster. Men Daedalus, som var arkitekten bakom Labyrinth, var känd för att vara en skicklig hantverkare.

Berättelsen om Ikaros liv och dramatiska död är insvept i sin fars hantverk. För att undkomma Labyrinth, Daedalus gjorde en uppsättning vingar för sin son och sig själv. Vingarna var tillverkade av vax och fjädrar. Med vingarna, var far och son kunna flyga ut ur labyrinten till frihet. Före avstigning, gav Daedalus sin son en allvarlig varning. Han sa till honom att inte flyga för nära solen. Om han skulle göra det, Daidalos förklarade, skulle vaxet som höll sina vingar tillsammans smälta, vilket gör dem värdelösa, och Icarus skulle falla från himlen till sin död.

Icarus var dock övervinnas genom den otroliga känslan av flygning. Han blev så tagen av upplevelsen, att han flög högre och högre. Han flög så högt att han fick farligt nära solen. Precis som hans far varnade honom skulle hända, vaxet på hans vingar smälte in i en värdelös vätska. Vingarna föll sönder och Icarus föll från himlen. Vattnet i vilket Icarus sägs ha fallit nära Icaria, en Grecian Island i Egeiska havet. Ön är uppkallad efter den legendariska flygande mannen. Icaria är sydväst om ön Samos.

Berättelsen om Ikaros har varit föremål för många dikter, berättelser och målningar. Han är särskilt tydligt i dikter och målningar från renässansen. Icarus ses som en symbol för heroisk djärvhet. Men Icarus har åberopats för andra ändamål också. I själva verket har han blivit ett slags maskot för en modern organisation. Icarus Project, taggen linjen som är "Navigera Space Between Brilliance och Madness", är en organisation för personer som lever med bipolär sjukdom och besläktade psykiska sjukdomar. Organisationen namnges för Icarus, eftersom bipolär sjukdom kännetecknas av otrolig toppar av inspiration och glädje som följs av chockerande låga dalar av depression.