Att föra en ny vuxen hund Hem

December 22

Kom ihåg ordspråket: "Du får aldrig en andra chans att göra ett första intryck"? Tanken arbetar med hundar också. Oavsett hur lycklig du är att föra honom hem, oavsett hur mycket du vill för att kompensera för lumpen sätt han behandlades innan du fick honom, börjar honom redan från början. Bestäm vad husets regler är och hålla sig till dem, för de första månaderna, åtminstone. Låt honom veta att även om du är den trevligaste personen på jorden och den bästa människa han någonsin kunde hoppas att hitta, gör ditt hus har regler, och han måste följa dem.

Var vad hund tränare Carol Lea Benjamin kallar en välvillig alfa - en trevlig chef, men ändå en chef. Din hund kommer att förstå, respekt, och älskar dig för att vara hans ledare - det är vägen hundar är. Om du inte är ansvarig, kommer din hund att bli. Inga demokratier här.

Upprätta en rutin

De flesta vuxna hundar börjar känna sig bekväm i sina nya hem i ungefär en månad. Du kan göra några saker för att hjälpa honom att förstå att din är hans nya hem och han är en älskad medlem av hans nya familj, men modellera ditt ledarskap framför honom. Här är några övningar för att prova:

  • Koppel-bindning. För en timme varje kväll, bifoga din hunds koppel bältet och gå om din verksamhet med den andra änden knäppte till hundens halsband. Ring inte honom tillsammans med dig och hålla händerna utanför koppel. Bara flytta om ditt hus som du normalt skulle - sätta disken i diskmaskinen, betala räkningar, sätta in en massa tvätt. Betala inte hunden mycket sinne - bara låta din kroppsvikt påminna honom om att han skulle bättre gå med dig. Utdelning är att han lär sig att uppmärksamma var du är och att tänka dig och vad du gör är betydande.
  • Sitt för vad du vill. Din hund bör ta för vana att sitta på de bra sakerna. Be honom att "Sitt" - och berömma honom när han gör - innan ner hans matskål, innan petting honom och innan du låter honom gå ut genom dörren på en promenad. Han börjar tänka alla goda ting kommer från dig, men bara när han beter sig som du vill.
  • Människor första. I hundvärlden går det högre rang djuret först. Du vill att högre rankning djur att vara du. Så din hund ska äta efter att du gör, och han borde gå ut en dörr när du gör. Låt honom aldrig springa förbi dig - ut ur en bil, i din trädgård, eller in i parken - som om han äger gemensamt. Han gör det inte. Det är så enkelt.
  • Människor mat, hundmat. Dela inte dina måltider med din hund, och inte lägga dina matrester till hans. Om du delar, du har ingen att skylla men själv för hans tiggeri.
  • Folk säng, hundsäng. Få din hund en bekväm säng eller låda och få honom att sova i den. Låt honom sova i ditt rum så att han kan vara nära dig. Din säng är det mest främsta bit av fastigheter i hans värld, och det bör bli din ensam. Han ska ha tillgång med din tillåtelse endast.

"Åh, c'mon!" du säger, "som dog och gjorde dig en drill sergeant? Jag vill skämma bort min hund!" Visst. Senare - när din hund har oklanderlig hus seder och du har inget att klaga på. Kan din hund sova på sängen? Du satsar! Men de bör inte komma upp utan tillstånd och de bör veta att det är ett privilegium, inte en rättighet. Kan du dela dina morötter pinnar med dem? Självklart! Men de bör sitta i dem, var och en. Och när du säger att du är klar att dela och att gå till sina sängar, de borde. Ställ spelreglerna tidigt och håll dig till dem rättvist och konsekvent. Du kan alltid mjuka upp, men skärpa är väldigt hårt efter din hunds utom kontroll.