Dag Traders Arbeta i ett nollsummespel Miljö

December 24

Dag för handel är en nollsummespel strävan; Det har exakt lika många vinnare som förlorare. Och optioner och terminsmarknaden, som är populär bland daytraders, är noll-summa marknader. Om den person som innehar en option som gör en vinst, då den person som skrev (vilket är alternativet-tala för sålda) det alternativet förlorar lika mycket. Det finns ingen nettovinst eller nettoförlust på marknaden som helhet.

Nu några av de köp och försäljning i nollsummor marknader är hedgers som är nöjda att ta små förluster för att förhindra stora. Spekulanter kan ha vinst fördel i vissa marknadsförhållanden, men de kan inte räkna med att ha denna fördel hela tiden.

Så vem vinner och vem förlorar på ett nollsummespel marknaden? Vissa dagar, oavsett om du vinner eller förlorar beror på tur, men i det långa loppet, vinnarna är de människor som är mest disciplinerade: De har en handel plan, sätta gränser och hålla sig till dem, och kan handla utifrån uppgifter på skärmen i stället för på känslor som hopp, rädsla, och girighet.

Till skillnad från optioner och terminsmarknaderna, är aktiemarknaden inte ett nollsummespel. Så länge ekonomin växer, företagens vinster växa, vilket i sin tur leder till växande aktiekurser. Aktiemarknaden har verkligen fler vinnare än förlorare på lång sikt.

Det betyder inte att det kommer att finnas fler vinnare än förlorare på en viss dag, dock. På kort sikt bör börsen bli behandlad som en nollsummespel marknaden.

Om du förstår hur vinsterna delas på de marknader som du väljer att handla, har du en bättre medvetenhet om de risker som du möter, samt de risker som de andra deltagarna tar. Folk gör pengar på nollsummor marknader, men du inte vill att dessa vinnare som ska göra en vinst på dig.

Vissa handlare tjänar pengar - massor av pengar - gör vad de vill. Handel handlar om risk och belöning. De handlare som belönas riskerade 80 procent washout takt. Att veta att, vill du ta steget? Om så, läs vidare. Och om inte, läs vidare ändå, eftersom du kan få några idéer som kan hjälpa dig hantera dina andra investeringar.