Vad är en Jogging studsmatta?

December 11

En jogging studsmatta är en mini-trampolin med en diameter på cirka 40 inches (1 meter) och som står ungefär en fot över marken. Många har också ett handtag fäste för stabilitet. Jogging trampoliner skiljer sig från större, fritids trampoliner eftersom de är dimensionerade för att användas av en person åt gången och ofta förvaras inuti, även om utomhusbruk på fast mark kommer också att arbeta. Hoppa eller jogga på dessa ministudsmattor är ofta kallad "studsade" och trampoliner själva kallas ibland och säljs som "rebounders."

Jogging trampoliner kan användas för rekreation, men den vanligaste användningen är att skonsamma motion för att förbättra balans, core och benstyrka, och kardiovaskulär hälsa. Andra hälsofördelar kan inkludera skelettstyrka, förbättrad syn, stressreducering, ökad syreflödet och lungkapacitet, och stimulering av lymfsystemet. Studsade övningar har också använts för att underlätta resonemang och återvinningsprocesser, särskilt hos barn med inlärningssvårigheter eller personer med fysiska handikapp, till exempel cystisk fibros.

Övning på jogging trampoliner sägs bränna kalorier snabbare än normalt hoppa, hoppa rep, eller jogga ensam, samtidigt skydda lederna och ryggraden från effekten av dessa aktiviteter. Den rebounding aspekten av studsmatta hjälper joggverktyget uppnå en viktlöst tillstånd på toppen av hoppet; när joggaren landar på studsmattan igen, landar hon med två gånger den normala gravitationskraften. Det är denna effekt, inte åstadkommit när du hoppar eller jogga på fast mark, är det sagt att tillhandahålla alla de tillsatta hälsofördelar.

Innan du börjar en övning rutin på en mini-trampolin, rekommenderas att rebounder bort hennes skor och gå barfota eller välj en halkfri, gummi-sulor sko. Värmer upp och stretching är också oftast rekommenderas innan de flesta träningspass.

De specifika rutiner och tid att lära känna utrustningen varierar normalt från person till person. Vissa kanske tycker att det första steget för att hitta balans när bara står på jogging studsmatta är svårt. Balans kräver flera sinnen att arbeta tillsammans samt starka kärn och benmuskler att hitta sin tyngdpunkt. Små studsar, med användning av studsmatta handtag för stabilitet, bör göra det möjligt för nybörjare att gradvis öka grundläggande styrka och växa bekväm med att använda utrustningen.

Många webbplatser och instruktionsfilmer erbjuder träning man kan prova på jogging studsmatta. Men enkel hoppning med ben och fötter nära varandra, eller rörelse jogging vari en ersättare landnings fot, vilket motsatt knä upp mot bröstet på varje studs, är ofta tillräckligt för att uppnå fördelarna med ett träningspass på en jogging studsmatta. Som med någon övning, kan det vara klokt att först konsultera en läkare om rekommenderade träningsintensitet och säkerhetsåtgärder.

  • Innan hoppa på en mini-trampolin, rekommenderas att rebounder bort hennes skor och gå barfota.