Offset och koncern Ytterväggar för SketchUp modell

December 8

För att göra det lättare att visualisera dina utrymmen, kan du välja att kompensera (med hjälp av Offset verktyget) en yttre väggtjocklek på din SketchUp-modell. Här är hur du gör det:

 1. Med hjälp av Offset verktyg, kompense din sluten form med åtta inches till utsidan.

  Offset och koncern Ytterväggar för SketchUp modell

  En förskjutning av 8 inches är ett ganska standard tjocklek för en yttervägg, särskilt för hus i min trakter. Detta är hur du använder Offset verktyget:

  1. Se till att ingenting är markerat genom att välja Redigera → Select None.
  2. Klicka en gång inuti din form.
  3. Klicka igen utanför din form för att göra en andra, större form.
  4. Skriv 8 och tryck sedan på Enter.
 2. Eftersom utsidan av huset faktiskt inte har några alkover Använd linjeverktyget för att stänga dem, skapar fickor av muren som är tjockare än resten.
 3. Använd suddgummit för att bli av med de extra kanterna.

  Genom att ta bort de extra kanterna, har du bara två ansikten: en som representerar golvet och en som representerar väggen.
 4. Med linjeverktyget, rita kanter som definierar tjockleken på din yttervägg.

  I fallet med detta hus, innebär detta att separera utbuktningar (som faktiskt utgör en öppen spis och en mekanisk garderob) från den del av muren som går hela vägen upp till taket, två våningar upp.

  När du är klar, du sluta med flera ansikten: en för golvet, en för den yttre väggen (vars tjocklek bör vara mer eller mindre enhetligt), och några för utbuktningar.

 5. Markera ytan som definierar den yttre väggen.

  Det enklaste sättet att göra detta är att klicka en gång i ansiktet med verktyget Välj.
 6. Gör ansiktet du just valt in i en grupp.

  Göra grupper kan du separera olika delar av din modell. Turning din yttervägg i en separat grupp gör det enklare att redigera, dölja och flytta. Grupper förenklar också arbetet med att lägga till fler nivåer i din byggnad, om det blir nödvändigt.

  För att stänga av ansiktet som du valde i steg 5 i en grupp väljer du Redigera → Gör Group. Du ser en omkrets av blå linjer runt ditt ansikte; det är den grupp som du just skapade.