Exploring transraseala och trans Adoptioner

October 25

När du antar transracially, du adoptera ett barn av en ras annorlunda än din. Att anta transculturally innebär att ditt barn kommer från en annan kultur än din. Om du är en av dessa familjer, du kommer att ha - utöver de vanliga, köra-of-the-mill adoptionsfrågor - andra frågor att ta itu med som är unika för din situation.

Du hör det hela tiden: "Saker och ting är så mycket bättre i dag!" "Det är bara inte så mycket att det påverkar som det brukar vara." "Alla människor är lika nu." Ja, attityder är bättre, men inte lura dig själv att det inte fortfarande en lång väg att gå. Och tro inte att bara för att dina grannar oohand aahnow över hur söt ditt barn är att de kommer att vilja att hon ska växa upp och datera deras son. En hel del påverkar är fortfarande närvarande i USA, och din familj kommer att bli en åskledare för skruvar av trångsynthet.

Barn är inte kameleonter. De ändrar inte färg för att matcha sina miljöer. Att ignorera ditt barns ras skillnaden är att göra henne en stor orättvisa. Så fort ditt barn börjar skolan (om inte innan), kommer hon ifrågasättas om de rasliga skillnader i hennes familj. Du måste ge ditt barn med coping mekanismer för att hantera nyfikenhet och frågor från andra.

Hjälpa ditt barn klara frågor

Vad kan du göra när folk ställa frågor om rasskillnader? Först utbilda ditt barn att hon inte behöver svara på personliga frågor om hon inte vill. En kvinna gång hörde ett litet barn som frågar sin dotter en rad frågor som ingår, "Vem är det damen med dig?" "Var är ditt riktiga mamma?" "Var har du ifrån?" "Kan du tala koreanska?" Och om och om och om. Ni kan tala med dottern Curt svar och hennes kroppsspråk att hon inte njuter av utbytet. Det var också uppenbart att dessa frågor var upprepningar av tidigare samtal med andra barn. Kvinnan senare försökte förklara för sin dotter att det är inget fel med att säga, "jag vill inte prata om det" eller "Det är personligt."

Om ditt barn inte vill svara på frågor, arbeta med honom för att bestämma vad han skulle säga. En person son säger att han alltid gick igenom samma "rutin" när han träffade nya människor. Hans pat svar ingår, "Jag antogs när jag var 6 månader gammal", "Sydkorea" och "Det är mina riktiga föräldrar." Han har sagt att han tyckte om att få utbytet över med och ur vägen tidigt i hans relationer.

Att handskas med människor som är fientliga

Att bli en interracial familj kan göra din familj mindre populärt. Du kan bli förvånad över att se familj, vänner eller grannar reagerar negativt på dina val. Ibland fullständiga främlingar har även yttranden. Du kan stöta på nyfikenhet, nosiness, oförskämdhet, fördomar, fördomar och fientlighet, och kanske alla dessa på samma dag! Även trevliga människor kan verkligen få på nerverna. Du kan bara ta så mycket av personer som närmar dig att berätta "hur underbart" du är.

Hur du hanterar dessa människor och dessa situationer kan förändras med ditt humör, men alltid ha i åtanke att ditt barn kommer att lära sig att reagera genom att titta på hur du reagerar.

Följande är några förslag på svar på rasistiska kommentarer:

 • "Jag är kränkt av vad du just sa."
 • "Jag är säker på att du inte menar vad du just sagt, eftersom det skulle vara grymt att säga något som framför mitt barn."
 • "Vad menar du med det?"
 • "Varför sa du det?"
 • "Varför tycker du så?"
 • "Kort för att lyssna på min hund yla med till" The Star-Spangled Banner ", det är bara om det mest enfaldiga jag någonsin har hört."

När fientlighet är uppenbar eller potentiellt hotande, kan ta bort dig själv från situationen vara det bästa alternativet. Du verkligen inte kommer att vara framgångsrika i att förändra dessa attityder, så argumenterar kommer inte att hjälpa. Att ha ett bra sinne för humor kan hjälpa när de möter de verkligt okunniga människor.

Förbereda ditt barn

En hel del av arbetet med att hantera tävlingsfrågan behöver göras i hemmet, inte på stundens ingivelse mitt i ett bråk. Några saker att göra:

 • Prata med dina barn om rasism. Förklara dina teorier om varför människor agerar på detta sätt.
 • Se till att de förstår att stereotyper, rasism och diskriminering är fel. Utbilda dina barn att de inte förtjänar att behandlas illa.
 • Prata ihop om kommentarer eller beteenden som de kan uppleva. Diskutera möjliga svar på dessa situationer.
 • Påminna alltid dina barn att du är där för att hjälpa till när det behövs. Om de känner sig hotade eller rädda, tala om för dem att komma till dig om hjälp.
 • Ingripa när det behövs men hedra ditt barns förfrågan om han ber dig att inte engagera. Ibland en rasande förälder kan vara mer förödmjukande än det ursprungliga problemet.

Du kommer att reagera olika på olika dagar, beroende på ditt humör, situationen, oavsett om ditt barn är med dig, och någon av ett antal andra saker. När du är i en patient humör, kan du försöka svara okunniga frågor på ett vänligt sätt som också utbildar frågeställaren. När du är i en otålig humör, kan du vara kyligt och lite mindre vänliga. Och låt oss inse det, ibland, du kommer att förlora den helt: Du kan genera dina barn, skrämma grannen damen, och ko alla andra till tystnad. Men ta hjärtat: år från nu, när du och dina barn sitter runt köksbordet talar om hur galet saker var när de var små, kan du räkna med att liten episod kommer att vara en dina barn kommer återberätta, med lika inslag av nöjen, förlägenhet och stolthet.

Att handskas med familj och vänner

Nolltolerans är en slogan som används ofta för att beskriva den politik som föräldrar bör följa för att skydda sina barn. Det betyder att du inte kommer att tolerera någon devalvering, förlöjliga eller genera ditt barn. Du kan ta avsikten ett steg längre för att innebära att du inte kommer att tolerera några rasistiskt eller etniskt partiska kommentarer om någon. Nolltolerans är en lätt policy att följa med främlingar, men inte så med vänner och familj.

Även om detta är svårt, om du märker problem som uppstår i samtal eller agerande dina vänner eller familj, måste du ta itu med situationen. Om någon säger något flagrant rasistiska i ditt barns närvaro, ska du utmana anmärkning. Ditt barn lyssnar. Om problemet pågår, ta tid att prata med den här personen ensam. Beskriv hur hans anmärkningar gör du känner och hur de påverkar ditt barn. Fråga efter denna persons hjälp för att skydda ditt barn. Om personen inte ta dina kommentarer på allvar, kan du behöva förklara att du inte kan ta med ditt barn in i situationer där hon inte behandlas med respekt.

Här är exempel på åtgärder eller tal som kommer att skada dina barn:

 • Telling rasistiska skämt som försämrar ditt barn
 • Göra kommentarer som innebär att ditt barn är egentligen inte en del av familjen
 • Exklusive ditt barn från gåvor eller ge ojämna gåvor till ditt barn
 • Öppet tvekar att röra eller visa tillgivenhet till ditt barn, eller ofta röra ditt barn och undersöka honom som om han vore en nyhet
 • Agera som om de inte litar på ditt barn
 • Vanliga misstänka eller skylla ditt barn

Fråga dig själv alltid frågan "Hur är detta beteende påverkar mitt barn?" Om din relation med familj eller vänner är till skada ditt barn, och om dina grunder för förändring är ohörda, avsluta förhållandet. Ditt barn måste komma först.