Vad är Iced Coffee?

November 4

Iced kaffe är en kall dryck som skapas genom att kombinera kaffe med någon typ av kylningsmedel, såsom mjölk, glass eller krossad is. Komplexiteten i iskaffe kommer att variera från en enkel dryck gjord genom att hälla kallt kaffe över krossad is till mer avancerade kalla drycker som kan använda starkt kaffe som är sötad med hjälp av glass eller kall mjölk och socker. Många kaféer idag omfatta flera iced kaffe drycker tillsammans med olika typer av heta kaffe.

Ett av de problem som är förknippade med användning bryggt kaffe för att göra en iskaffe dryck är att kaffe som gjorts i en perkolator eller ett dropp kaffebryggare kan vara något bittert när kaffet är kall. Bättre resultat uppnås genom att använda en metod som är känd som kall bryggning. Denna process kombinerar helt enkelt kallt vatten med malt kaffe i någon typ av behållare, såsom en glasburk. De malda kaffe branter och långsamt smaker vattnet. När den kalla brygg är klar, är kaffet körs genom ett filter för att ta bort alla kaffesump. Kallt bryggt kaffe utvecklas inte bitterheten funnit med hett bryggt kaffe som har tillåtits att ställa och gradvis coolt. Som ett resultat kommer kaffet producera en mer tilltalande iced kaffe.

Det finns många olika recept på iskaffe. Många av dem använder sig av något annat än iskall mjölk och kallt kaffe. Kombinationen ger en slät dryck som kan avnjutas med eller utan införandet av isbitar. Andra recept kräver att blanda kaffe, glass, och krossad is i en mixer för att uppnå en konsistens som är något tjock och mycket kallt. De flesta recept för iskaffe kommer tillåta tillägg av någon typ av arom som önskas.

Det är möjligt att använda någon typ av kaffe för att skapa en iced kaffedryck. Tillsammans med användning av standard kaffe, är det möjligt att kombinera en liten mängd av espresso med andra ingredienser för att skapa den kalla drycken. Det viktigaste kravet för att producera en smakrik iskaffe är att se till kaffet är både stark och fri från bitter smak. Så länge kaffet i sig är tilltalande, att tillsats av andra ingredienser uppnå önskad konsistens och smak kommer att göra iskaffe dryck perfekt för servering i varmt väder eller som en kall alternativ vid sociala evenemang.

  • Iskaffe kan kylas med isbitar.
  • Malt kaffe.