Vad var den största Airship någonsin gjorts?

October 3

Den största luftskepp som någonsin gjorts var LZ 129 Hindenburg, en tysk passagerare luftskepp byggdes 1936 för transatlantiska flygningar. Den Hindenburg gick ner i lågor under en av de mest spektakulära och väl omskrivna transitolyckor i modern tid bara 14 månader efter det byggdes i maj 1937 markerade slutet på den så kallade "Age of luftskepp."

Under sin drifttid, Hindenburg korsade Atlanten 35 gånger, inklusive sju tur- och returresor till Rio de Janeiro och tio turer till New York. Den sista resan, från Tyskland till New York, slutade i katastrof som världens största luftskepp försökte docka i New Jersey. Även om detta allvarligt skadat populariteten av luftskepp, de har börjat göra ett uppsving i modern tid, även om den största luftskepp som av 2010, Bullet 580, är fortfarande betydligt mindre än den Hindenburg.

Den största luftskepp som någonsin gjorts i både längd och volym, Hindenburg hade en längd av (245 m) 804 fot, en bredd av (41 m) med 135 meter, och en volym på cirka sju miljoner kubikfot (200.000 kubikmeter). I jämförelse är Bullet 580 cirka 235 meter (ca 71 m) lång och 65 fot (ca 19 m) ​​i diameter. Den Hindenburg var sammansatt av 17 gasceller compartmentalized av bomull belagd med ett ogenomträngligt material som fungerade som en säl, och fylldes med brandfarlig vätgas, vilket sannolikt bidragit till branden som förstörde det. Totalt världens största luftskepp hade en hiss på 1,1 meganewtons eller 247,100 pounds, vilket var dess ungefärlig vikt. Båten kunde bära 90 passagerare och besättning och hade en maxhastighet på 80 mph (135 km / t), vilket gjorde det möjligt att korsa Atlanten på tre dagar, ett rekord på tiden.

Innan Hindenburg hade luftskepp byggts för drygt två århundraden sedan 1784 de franska Montgolfier bröderna byggde en varmluftsballong och blev den första bekräftade luftskepp passagerare. Det var inte förrän 1853 som de första fullstora - cirka 145 (44 m) meter i längd - luftskepp byggdes, vilket ledde till att starten av "guldåldern av luftskepp" i 1900. Detta invigdes av byggandet av LZ 1 Zeppelin, som var den första av de zeppelinare, den mest framgångsrika klassen av luftskepp i historien. Eftersom tyngre än luft flygning uppfanns inte förrän 1903, och dess användning för betydande mängder passagerare förblev opraktiskt tills utveckling av kommersiella jetmotorer i början av 1950-talet, luftskepp var världsledande inom transport av passagerare genom luften, tills deras popularitet avtog efter Hindenburg katastrofen 1937.

  • Räkna Ferdinand von Zeppelin var en pionjär i styv styrbar design.
  • Tidiga luftskepp.
  • Den största luftskepp som någonsin byggts var Hindenburg, som gjordes i Tyskland.