Vad är majarete?

March 27

Majarete är en typ av pudding. Det har kallats en traditionell Dominikanska rätt, traditionell kubansk dessert och en traditionell puertoricansk dessert, så det har verkligen tvista om vilket land som faktiskt härstammar denna pudding. Det finns också vissa skillnader om vad majarete innehåller, och puertoricanska versionen är helt annorlunda än de kubanska och Dominikanska versioner.

Kubanska och Dominikanska recept kräver majarete ett kokt majsgröt, som får extra smak från tillsats av kokosmjölk. Traditionellt skulle du använda färsk riven majs för att få säden smak, men det finns också recept gjorda med majsmjöl. Eftersom majsmjöl tjocknar bättre, kan recept som innehåller det vara lättare att göra än de som innehåller färsk majs. Puerto Rican majarete innehåller inte majs utan är en blandning av kokos, mjölk, ibland rismjölk, och socker. Båda versionerna kan innehålla kanel, vanilj, och kan serveras toppad med lite kanel.

Även benämnt en efterrätt, det finns många fans av majarete som tycker om att äta pudding till frukost. Vissa människor på mat bloggar favor göra extra så att det finns en del kvar att äta nästa morgon. Vare sig för dessert, eller för en morgon måltid, detta pudding ganska populär, och ansåg stor komfort mat. Om du letar efter majarete på restauranger i USA, kommer du antagligen att hitta det i många autentiska Dominikanska, kubanska och Puerto Rican anläggningar.

Det finns några klagomål när receptet kräver majs, eftersom amerikansk majs inte är så söt eller flavorful som dess Dominikanska motsvarighet. Om du använder färsk majs för receptet, leta efter sött vitt majs. Vissa recept språkar använder skummad majs, vilket också kommer att ge en sötare smak. Andra anser kokos smaker väldigande, men detta beror igen på önskemål. Vissa recept på Internet kommenteras i stor utsträckning, och en av de primära kommentarerna är att majarete inte kommer att tjockna. Ett bra förslag att hjälpa till med förtjockning processen är att använda en majsmjöl baserat recept, eller lägga till en liten mängd av majsstärkelse till pudding.

Kanske det enklaste sättet att alla att göra majarete är att köpa den i pulverförpackningsformer som produceras av företaget Goya, och lätt att hitta i mexikanska och latinamerikanska livsmedelsbutiker. Detta är mycket likt att köpa lådor av Jello pudding, som ofta endast kräver en liten mängd av tillagningstid och tillsats av mjölk. För nybakade versioner av dessert, måste du göra en del experimentera med recept för att hitta en som du gillar mest.

  • Majs används för att göra majarete.
  • Majarete är en traditionell efterrätt i Puerto Rico.