Amerikansk fotboll Passing Mönster

December 5

När du tittar en amerikansk fotbollsmatch hemma eller på läktarna, kan du leta efter grundläggande pass mönster som används i alla nivåer av fotboll. Genom att veta dessa pass mönster (även känd som passvägar), kan du upptäcka vilken del av området eller som defensiv spelare (er) brottet vill attackera, eller hur ett brott vill konkurrera med en specifik försvar.

Följande lista innehåller de vanligaste mönstren som mottagare drivs under spel:

 • Comeback: Lag använda detta pass mönster effektivt när mottagaren är extremt snabb. Mottagaren går hårt downfield, mellan 12 och 20 meter, och sedan vänder kraftigt för att möta fotbollen. Den comeback vägen allmänhet körs längs sidlinjen.

  För att arbeta effektivt, quarterbacken kastar oftast bollen innan mottagaren stängs. Han kastar till en plats där han förväntar mottagaren för att stoppa och vända. Denna typ av pass kallas timing pass eftersom quarter kastar det innan mottagaren svängar och ser mot quarter eller innan han gör sitt drag bakåt.
 • Crossing: Korsningen Mönstret är ett effektivt pass mot man-to-man täckning eftersom den är utformad för mottagaren att slå sin försvarare genom att köra över fältet. Mottagaren kan radas upp på högra sidan av linjen av gruff, kör rakt i 10 yards, och sedan klippa snabbt till sin vänstra. När mottagaren nedskärningar, försöker han att förlora den man som täcker honom med antingen ett huvud eller skuldra fake (plötsligt ryck med överkroppen åt sidan eller den andra) eller en snabb stamma steg.

  Denna väg är utformad för två mottagare, vanligtvis en på vardera sidan av formationen. Det låter en mottagare för att störa hans lagkamrat s försvarare som de två mottagarna korsar nära mitten av fältet. Pjäsen är utformad för quarter att passera till mottagaren på flykt som mottagaren korsar framför hans synfält.
 • Curl: För denna 8- till 12-gård passerar utanför linjen av gruff, stoppar mottagaren och sedan vänder omedelbart, vilket gör en lätt curl innan inför quarter kast. Mottagaren tar vanligtvis ett steg eller två mot quarter och bollen innan passet når honom. Curl tenderar att vara en hög upparbetnings eftersom mottagaren vill skydda försvarare med ryggen, och avsikten är att helt enkelt att vinna några meter.
 • Krok: Nummer 6 i följande figur. Denna gemensamma pass lek, som också är känd som en buttonhook, är utformad främst för en stram slut, som släpper nedåt fältet och sedan gör en liten sväng, kommer tillbaka för att möta quarter och ta emot bollen. En krok liknar en curl, utom turn görs mer abrupt och passningen är kortare, på 5-8 meter. Det är en tids pass, så quarter släpper oftast bollen innan den snäva slut börjar sin tur.
 • Inlägg: Nummer 7 i följande figur. Detta är en lång passning, kanske så länge som 40 till 50 meter, där mottagaren löper rakt downfield, och sedan skär på en 45-graders vinkel mot "post" eller målstolparna. En coach kallar denna pjäs när en säkerhet är djup och brottet anser att det kan isolera en snabb mottagare mot honom. Den quarter sätter tillräckligt loft på bollen för att göra det möjligt för mottagaren att fånga passet i klivet.
 • Slant: Nummer 5 i följande figur. Detta pass är konstruerad för en inre mottagare (en flanker) vem linje 5 meter ut från den offensiva linjen, möjligen från en snäv ände eller offensiven tackla. Mottagaren går rakt på 3 till 8 meter och sedan lutar sin rutt, mete mot mitten av fältet.
 • Square-out: Nummer 4 i följande figur. Mottagaren på detta mönster går 10 meter ner i fältet och sedan skär skarpt mot sidlinjen, parallellt med linjen av gruff. Torget-out är också en tids spela eftersom quarter måste leverera passet innan mottagaren når sidlinjen och steg out of bounds, ibland innan han klipper ens.
 • Streak (eller Fly): Nummer 8 i följande figur. Detta är en 20- till 40-gård passerar, i allmänhet till en mottagare på quarter s kastar sida (vilket är rätt om han är högerhänt eller vänster om han vänsterhänt). Mottagaren, som har anpassats bred och nära sidlinjerna, springer så fort han kan ner sidlinjen, i hopp om att förlora den defensiva mannen i processen. Detta pass måste kastas noggrant eftersom båda spelarna tenderar att vara igång så fort de kan, och ofta corner är lika snabbt som mottagaren.
 • Swing: Detta är en enkel kasta till en rinnande baksida som springer ut ur backfielden mot sidlinjen. Den quarter kastar allmänhet passet när kör tillbaka svängar och huvuden upfield. Mottagarens fart troligen kommer att ta honom ur hejd efter att han fångar bollen om han är i stånd att undvika de första tacklers han står inför.

  Amerikansk fotboll Passing Mönster