Vad är en VHS-C till VHS Adapter?

March 11

Video hem systemet (VHS) kassetter var ett populärt format för både kommersiella filmer och hemvideor, och den kompakta versionen introducerades 1982. Dessa mycket mindre kassetter var kända som video hem systemet kompakt (VHS-C), och använde samma magnetiska inspelningsmaterial som vanliga VHS-band trots att en bråkdel av storleken. På grund av denna design, är det möjligt att visa en VHS-C band med en vanlig videobandspelare (VCR). För att åstadkomma detta, är en VHS-C till VHS-adapter används typiskt. Dessa adaptrar har ofta utseendet av en vanlig VHS-band, men innefattar en slits i vilken en VHS-C kassett kan placeras.

De flesta VHS-C-band hade en begränsad mängd inspelningstid på grund av sin ringa storlek. Detta gjorde dem väl lämpade för konsumenten videokamera marknaden. Vid den tidpunkt då VHS-C infördes, Betamax videokameror gynnades av en mindre formfaktor än sina VHS motsvarigheter, medan den största fördelen som erbjuds av VHS var deras förmåga att spela upp video i tillägg till inspelningen. VHS-C-format tillåts för mycket mindre videokameror samtidigt behålla uppspelningsfunktionerna i större VHS-enheter.

De två huvudsakliga sätt att se en video som spelats på en VHS-C band skulle använda kameran själv, eller för att använda ett VHS-C till VHS-adapter. Många VHS-C videokameror kan spela upp video via sökaren eller en ansluten flytande kristaller (LCD) skärmen, förutom att erbjuda video och ljud ut kablar. VHS-C till VHS-adapter tillät uppspelningen av ett VHS-C band via en videobandspelare utan att ansluta videokameran enheten. En VHC-C bandet skulle kunna placeras i adaptern, vilket gör uppspelning på alla VHS-kompatibel video.

VHS-C till VHS-adaptrar har möjliggjorts genom de två formaten använder identisk typ av magnetiskt lagringsmaterial. Varje VHS-C kassett har två spolar, av vilka ett är ett kugghjul och av vilka den andra är identisk med en regelbunden VHS spole. När den placeras i en adapter, är bandet spolas ut så att det kommer att kunna läsas av en vanlig storlek videobandspelare. Det fortsätter att varva ner från en spole inuti VHS-C kassett och därefter linda på den andra, precis som det skulle i en VHS-C videokamera.

De två vanligaste typerna av VHS-C till VHS-adapter är helt mekanisk och batteridriven. Den rent mekaniska sorten drar bandet ut från VHS-C kassett via mekanisk rörelse av att sätta in kassetten i adaptern. Batteridrivna varianter använder en liten motor för att uppnå samma funktion. När bandet har buffras ut i adaptern, båda versionerna fungerar på ett identiskt sätt.

  • VHS-band var större än VHS-C, men samma maskin kan anpassas för att spela de mindre patroner.