Vad var det Red Baron?

August 9

Red Baron var en tysk stridspilot som flög under första världskriget, skilja sig med ett antal troféer och militära hedersbetygelser. Han blev känd i denna konflikt, med 80 bekräftade segrar, och trupper på båda sidor sörjde honom efter hans död 1918. Han har också blivit en ikon i historien, med många popkulturreferenser till hans namn och rykte som förekommer i alla typer av platser.

Denna berömda tyska föddes 1892 i den preussiska adeln. Hans riktiga namn var Manfred von Richthofen, och 1911 gick han militär utbildning, först tjänstgör i kavalleriet. Richthofen insåg att den tidiga 20-talet innebar en dramatisk förändring i naturen av krig, dock, och han överfördes till en tidig form av det tyska flygvapnet som följd. Först bara flög han tillsammans som observatör, senare lära sig flyga och fungerar som en spaning pilot och slutligen som en stridspilot.

Den röda baronen förvärvade hans namn när han målade hans plan röda för att göra det lätt att identifiera, se till att han inte skulle bli skjuten av misstag av trupper på marken. Andra plan i hans skvadron antog även sin röda färg och ett sortiment av andra markeringar för att göra dem lätta att se, och vissa av dessa farkoster kan ses på visning i museer luftfart, både i Tyskland och utomlands.

Som en pilot, var Red Baron känd för att vara försiktig och nivå rubriken, efter en rad principer som han anges själv. Till skillnad från andra medlemmar av hans familj som var också piloter, Richthofen var inte en vågad stuntpilot, utan snarare en mycket djärv, förnuftiga pilot med utmärkta ledaregenskaper. Hans tekniker måste ha arbetat, eftersom han lyckats ta ner ett antal fienden under sin karriär, och han blev en siffra på respekt mellan tyskarna och en av rädsla bland britterna och deras allierade i kriget.

År 1917 var Red Baron kort jordad med en huvudskada, och under denna period skrev han en självbiografi. När han rensat för arbetsuppgift, frågade tyskarna regeringen honom att ta ställning till marken, som fruktade att hans död skulle bli katastrofala för moralen, men Red Baron vägrade och sade att om vanliga tyska soldater inte fick välja sina öden, han skulle följa efter. Den 21 april 1918 blev han skjuten, lyckas landa sitt plan framgångsrikt och döende strax efter.

Medan Red Baron s plan inte skadats av landningen, var det snabbt avskalade av människor på jakt efter souvenirer. I enlighet med reglerna för engagemang för tiden var Red Baron gett en militär begravning; de brittiska soldaterna som ansvarar för hans begravning erbjöd honom fulla hedersbetygelser, inklusive pall bärare av motsvarande rang och en antenn hälsning i form av en saknad man bildning. År 1925 var Red Baron uppgrävda och fördes till Berlin för begravning; han senare exhumed igen och placerades i hans familj graven.

  • När Manfred von Richthofen målade hans plan röda för att göra det lätt att identifiera, fick han smeknamnet av Red Baron.
  • Red Baron krediteras med att besegra över 80 allierade flygplan i luften till luft engagemang.