Ska jag få ett lågt underhåll husdjur?

October 21

Det finns vissa fördelar med att ha ett husdjur, men även en låg underhålls husdjur är inte för alla. Om du bor i en lägenhet, bostadsrätt, eller annan typ av bostäder som kan ha strikta sällskapsdjur regler, ta reda på vad husdjur är tillåtna. Fisk som kräver ett stort akvarium, gnagare, och några eller alla hundar och katter ofta förbjudna i delad eller kontrollerade uppfödningssituationer. Om pengar är ett bekymmer, kom ihåg att ett lågt underhåll husdjur är inte synonymt med en billig en. Du kanske också vill överväga hur länge husdjur kommer idealt live, eftersom en animalâ € s livslängd kan vara allt från några veckor till mer än 100 år.

Fastställande av huruvida eller inte din bostadsmyndigheten förbjuder vissa typer av sällskapsdjur är viktigt. Ofta misslyckas med att följa lägenhet eller lägenhet regler resulterar i höga böter, vräkning, eller både och. Även om du hittar det perfekta husdjuret och kan lätt smyga in den i byggnaden, är detta oftast inte en bra idé utan pengar till hands för böter, det värsta händer annat hem för husdjur, och en backup boendeformer för dig själv i fallet. De flesta platser, men inte bryr om hyresgästerna håller små fiskar, gerbiler, eller ödlor. Exotiska djur och stora hundar är allmänt förbjudna, men dessa husdjur är i allmänhet inte lågt underhåll ändå.

De nystartade kostnader för ett lågt underhåll husdjur kanske inte låg alls. Om de initiala kostnaderna är inte ett problem, tänk på hur mycket djuret kommer att kosta en långsiktig, inklusive månatliga kostnader för mat och sängkläder. En lågt underhåll husdjur förmodligen inte har täta medicinska frågor, men du bör bestämma kostnaden för veterinär hjälp om husdjuret blir sjuk. När låga underhålls husdjur har hälsofrågor, kan behandlingen vara dyrt och potentiellt tidskrävande. Som med alla husdjur, är deras hälsa i ownerâ € s ansvar, och åtminstone du kanske måste betala för att humant avliva djuret.

En ofta förbisedd aspekt av att äga ett husdjur är animalâ € s genomsnittliga livslängden. Även vissa fisk, gerbiler och hamstrar kan leva i flera år, eller längre med god hälsa och sjukvård. Faktum är att vissa typer av fåglar och sköldpaddor lever mycket längre än den genomsnittliga människan, och måste få ett nytt hem i ownerâ € s testamente. Om du planerar att flytta eller på annat sätt inte vill ha ett husdjur i två eller flera år, några låga underhålls husdjur är inte för dig.

  • Fåglar kan anses lågt underhåll, men en del kan leva väldigt långa liv.
  • Ett sällskapsdjur musen kräver inte mycket vård.
  • Chinchillor är relativt låga underhålls husdjur.
  • Sköldpaddor kan göra ganska låga underhålls husdjur.
  • Hamstrar anses relativt låga underhålls husdjur.
  • Fisk kan vara ett lågt underhåll husdjur.
  • Ormar behöver inte matas mycket ofta och anses i allmänhet lågt underhåll.