Vad är Miotika?

October 22

Miotika är en klass av läkemedel som är utformade för att behandla glaukom, en ögonsjukdom där eleven constricts till den grad att synförlust. Utan någon form av behandling, glaukom resulterar nästan alltid i blindhet. Miotika är i huvudsak muskelavslappnande läkemedel som, när in i ögat, släppa en del av trycket byggs upp runt pupillen. De är oftast levereras antingen genom ögondroppar eller elevtäckande geler och porösa linser.

Det finns inget botemedel mot glaukom, men ögat medicinering ofta kan stabilisera synen försämras. Patienterna har oftast de bästa prognoserna när deras symtom fångas tidigt. Miotika tenderar att vara mest effektiva i de inledande stadierna av sjukdomen. Endast för elever som börjar att sträcka stängd, muskelavslappnande ögondroppar är ofta allt som behövs för att hålla ögonen starka. Mer avancerade patienter ofta använder miotiska droger i kombination med fler tunga-slå läkemedel.

Droger i miotiska familjen arbetet genom att avlasta vätsketrycket byggs upp i ögongloben. Ögonvätska kallas vanligen i medicinska termer som "kammarvatten." Miotisk mediciner orsaka utsläpp några av humor som har byggts upp, vilket i sin tur gör att musklerna i ögat för att slappna av. I mindre allvarliga fall, eleven vidgar oftast som följd.

Många olika tillverkare producerar miotiska droger. Även alla tjänar samma grundläggande funktion, finns det oftast skillnader i den exakta kemiska sammansättning av varje. Skillnader hjälpa tillverkarna skilja sig från konkurrenterna och kan göra vissa produkter mer effektivt för vissa människor. Ögonläkare och andra ögonspecialister är oftast bäst rustade att skilja mellan offer och ge rekommendationer.

På de flesta ställen, miotiska läkemedel finns tillgängliga med bara recept. En ögonläkare kommer bara beställa en drog i miotiska familjen efter att ha genomfört en fullständig undersökning av patientâ € s ögon och med beaktande av eventuella andra hälsoproblem. Miotika anses generellt säkra läkemedel, men som med alla kemiska balanse, det finns vissa risker. Försiktigt väger säkerhet miotika ofta viktigast för patienter med hjärtproblem, eftersom drogerna kan öka hjärtfrekvensen som en bieffekt av avslappnande de optiska muskler. Huvudvärk och lätt illamående är också vanliga.

Miotika ska inte förväxlas med behandlingar för vanliga torrhet. Normala ögondroppar som finns i många apotek för torra, kliande ögon kan se ut miotiska ögondroppers i formuläret, men de fungerar mycket annorlunda. Över disk ögondroppar är ofta lite mer än saltlösning, medan miotika innehåller aktiva läkemedel avsedda för specifika ögonsjukdomar. De två kan inte användas omväxlande.

  • I vissa fall kan miotika hejda utvecklingen av synen försämras.
  • Miotika är utformade för att behandla glaukom.