Vad är en Meter Socket?

October 21

En meter socket är en typ av utomhus eluttag som ansluter en wattimmätaren, eller elmätare, till ett hus. Dessa är de mätare utanför husen, kommersiella byggnader och byggarbetsplatser som mäter hur mycket ström som används så att leverantören vet vad de ska ta ut. En mätare uttaget ska vara väderbeständig, så det kan stå upp till regn, vind, snö och andra delar av naturen. Den största skillnaden mellan olika mätare uttag är mängden ampere de kan säkert läsa; de i allmänhet sträcka sig från 100 ampere till 320 ampere.

Om ett hus eller byggarbetsplats använder ström, behöver den en elektrisk mätare. Dessa mätare har en skiva i dem som snurrar enligt den mängd energi som används. Ju mer den snurrar, desto mer energi som används på en gång. Dessa mätare måste användas, för utan dem, kommer kraftbolaget inte hur mycket att ta betalt huset eller platsen och kan bötfälla ägare eller chef för att inte använda mätaren. För att ansluta mätaren till huset eller platsen, är en meter sockel används.

En meter uttag är avsevärt större än ett gemensamt utlopp uttag hittas inuti hus och andra strukturer. Ingången är också annorlunda än de vanliga två- och hål ingångar finns på försäljningsställen. Detta beror meter använder olika trådar, och ingången är i stånd att hantera mer effekt på en gång än de mindre försäljningsställen.

Meter uttag är nästan alltid finns utanför. Detta gör att kraften companyâ € s anställda att enkelt läsa av mätaren och håller mätaren från att manipuleras eller bli en olägenhet inuti. Mätaren uttaget måste kunna fortsätta arbeta utanför, även om det finns kraftiga regn, kraftiga vindar, eller andra miljö händelser som skulle korta ut eller förstöra andra typer av uttag. De flesta meter uttag är av samma allmänna hållbarhet, men det finns också tunga hylsor som är bättre för områden med mer nederbörd och högre vindar.

Den främsta skillnaden mellan varje mätare socket är inte dess hållbarhet, men mängden ampere den kan hantera på en gång. Ljusmätare uttag kan hantera ca 100 ampere, vilket är oftast tillräckligt med ström för småhus, medan större företagen kan hantera cirka 320 ampere eller mer för större hus eller byggarbetsplatser. Om en mätare uttag har en lägre amp rating än mängden ampere som används, kommer uttaget vanligtvis korta ut eller stöter på problem när du försöker att mäta den mängd energi som används.