Vilka är de olika typerna av Kayak Racks?

May 4

Lagra en kajak säkert oftast innebär användning av ett racksystem för att hålla kajaken från marken och bort från potentiella skador. Kajak rack kan utformas för användning på biltak, i garage eller andra förvaringsutrymmen, nära en vattenförekomst, eller i någon annan öppen plats. Vissa ställningar är hemlagad och byggd av hållbara material såsom metall eller trä, medan andra är prefabricerade för en viss applikation. Kajak rack för bilar varierar i stil och design, vanligtvis baserad på vilken typ av fordon på vilket rack kommer att monteras.

Stora förvarings kajak rack är utformade för att hålla flera kajaker på en gång. Dessa ställningar brukar har hyllor på vilka kajaker kan vilade. Kajakerna är vanligtvis vilade upp och ner på hyllorna för att förhindra att vatten tränger in i cockpit och eventuellt orsaka skador på båten. Sådana ställningar är oftast gjorda av trä eller metall, och materialen måste behandlas för att förebygga fuktskador till följd av regn eller snö. Dessa kajak rack kan täckas på vintern med presenningar, men vanligtvis kajakerna sätts i förvaring inomhus under vintermånaderna.

Bil rack varierar i design, men det allmänna begreppet är att säkra kajaker på taket av fordonet tryggt och säkert. Några av rack har J-formade vaggor som är monterade på framsidan och baksidan av fordonets tak. Kajaken är utvilad i vaggorna och säkras med remmar. Denna konstruktion rekvisita kajaken upp på slutet för enkel montering och demontering, och lätt aerodynamisk fördel. J-formad kajak rack är relativt billig och lätt att installera på ett fordons taket.

Bära en kajak i en pickup kräver olika stilar av kajakställ. En av de mer vanliga stilar terar en bur som monteras över truckflaket. Kajaken är då säkrad till toppen av denna bur, som vanligtvis är tillverkad av vattentålig metall. Användaren kommer vanligtvis kunna glida kajaken på racket medan stående på marken, men för exceptionellt höga pickup lastbilar, kan användaren behöva lyfta kajaken i flaket, sedan stå i sängen medan montering kajaken till rack. Kajaken är oftast fastsatt i rack med spärrband som kan Cinch ner på kajaken kroppen för att förhindra den från att röra sig under transporten.