Vad är en elektrisk Crane?

May 1

Kranar ha varit en nyttig konstruktion och tillverkning verktyg för århundraden. Denna enkla anordning har genomgått många förändringar för att anpassa sig till behoven hos sina användare, och en elektrisk kran är en av de nyare tekniska utvecklingen. Dessa verktyg är mindre än enorma byggkranar och finns i två olika typer som hjälper till med små, precisa arbeten: den svängkranen och travers. Den elektriska kranen är också känt för att vara mer miljövänlig och tyst än andra typer av lyftanordningar.

Alla kranar använda hävstång och extern ström för att lyfta och sänka objekt med mycket mer kraft än människor kan ge individuellt. Detta verktyg tros ha uppfunnits av grekerna i det sjätte århundradet BC och utnyttjade samma principer om en vinsch och trissa och lång hävstång boom som fortfarande används idag. Med tiden blev en rad olika källor som används för att styra remskivor, från djur makt att ångkraft, fossila bränslen och, för närvarande, el.

Den elektriska svängkran omfattar den mest traditionella formen av elektrisk kran på grund av sin långa bom arm design. Denna arm vanligtvis är monterad på en vägg eller ett golv för att ge den stabilitet som krävs för att lyfta mycket tyngre föremål. Elektriska motorer tillåter armen att röra sig horisontellt eller vertikalt, vilket ger ett komplett utbud av rörelse som en mänsklig arm. Den svängkran kan programmeras för att utföra samma funktion om och om igen, såsom i fabriksarbete, eller det kan vara handstyrda att utföra unika uppgifter, till exempel i bygg- och lagerverksamhet.

En elektrisk travers är den mest populära typen av kran finns i många tillverknings- och organisatoriska inställningar. Den grundläggande inställningen av denna elektriska kranen är en serie av overhead metallbalkar som fungerar som ett spår för kranen att gå framåt, bakåt och från sida till sida. En elmotor driver rörelse längs balkarna liksom wench-och-trissa system som används för att göra lyft. Traverser är vanligt förekommande i fabriker som rutinmässigt kräver stora objekt som ska flyttas där andra verktyg, till exempel ett transportband, kanske inte praktiskt. Organisatoriska branscher, såsom lager och bryggor, använder också traverser för att flytta tunga föremål och ordna dem med precision.

Precision och makt är två stora fördelar dessa kranar ger, men de är inte de enda orsakerna till att de används. Elmotorer går tystare än bränsledrivna motorer, så kommunikationen är lättare bland arbetare på grund av den lägre ljudnivå. Elkraft är också mer miljövänligt än användningen av fossila bränslen.