Vilka är de vanligaste orsakerna till en allergisk reaktion på Neck?

September 3

Några av de vanligaste orsakerna till en allergisk reaktion på halsen är kosmetika, kläder tvättmedel och hårvårdsprodukter. Kosmetika är ofta placerade på både ansikte och hals, och många produkter innehåller ämnen som irriterar känslig hud. Kläder rengöringsmedel som inte är specifikt framtagen för känslig hud och allergier kan också orsaka en allergisk reaktion på halsen. Dessutom bör personer som har medellånga till långa hår vara försiktig med vad hårprodukter som de använder, eftersom produkten kommer sannolikt komma i kontakt med sin hals. Mindre reaktioner vanligtvis inte kräver en Doctora € s besök.

En allergisk reaktion på halsen är vanligen orsakas av kosmetika som foundation och lotion. Kosmetika kan ha nötoljor, eteriska oljor, eller dussintals andra substanser som är kända för att orsaka irritation hos vissa personer. Reaktionen kan vara nässelfeber, klåda eller svullnad. En utbredd breakout kan undvikas genom att testa en ny produkt på en liten del av huden först. I allmänhet måste en person utsättas för ett allergen minst en gång innan han eller hon har en reaktion på det, så det kan vara klokt att testa produkten några gånger innan du använder den över hela ansiktet och halsen.

Ibland kan en allergisk reaktion på halsen orsakas av en detergent. En person kan uppleva nässelfeber, klåda och svullnad, men reaktionerna är oftast inte allvarlig nog att motivera träffa en läkare. Doftande detergenter i synnerhet kan leda till en allergisk reaktion när kläderna bärs. Det är möjligt för halsen för att vara den enda kroppsdel ​​som sker på grund av hur ofta det gnids mot kragen. Byta till en oparfymerad tvättmedel för känslig hud kan eliminera problemet.

Schampo, hårbalsam, och andra hårprodukter har också potential att orsaka en allergisk reaktion på huden. När schampon eller rade hår kommer i kontakt med halsen, gör allergen också. Som dagen fortskrider, kanske klåda och rodnad bli värre tills håret produkten tvättas ut. Vissa hårprodukter har också observerats att bidra till acne. I grund och botten är det bäst att hålla håret från ansiktet och halsen, speciellt när experimenterar med en ny produkt.

Ta en over-the-counter antihistamin och väntar reaktionen ut är en vanlig åtgärd. Om bikuporna, svullnad eller klåda verkar svår, kan det vara nödvändigt att söka läkare. De flesta människor är fina några timmar efter allergen tvättas bort.

  • En allergisk reaktion kan vara resultatet av kläder tvättmedel.
  • En allergisk reaktion kan orsaka en kliande hals.