Hur kan jag använda solenergi i mitt hem?

October 5

Användningen av solenergi i hemmet blir en attraktiv möjlighet för ett växande antal människor. Många människor använder solenergi genom att utnyttja solens energi för att värma sina hem och köra olika apparater. Det är en ekonomisk och miljövänliga sätt att föra makten i hemmet, och kan skära extern strömförbrukningen med 50 till 70%. Det finns ett antal sätt som du kan använda solenergi i hemmet, bland annat genom solvärmesystem och solpaneler som genererar el.

När genomförs i hemmet, kan soluppvärmning av vatten användas för att värma hemmet och för att generera varmvatten. En kollektor monteras på ett tak eller annan förhöjd område används för att absorbera den termiska energin från solen, ofta förstorar värmen och lagring av den resulterande varma vattnet. Denna värme kan användas för att leverera varmvatten till hemmet, eller det kan ledas via radiatorer för att ge värme. Detta kan inte bara lägre elräkningar, utan också höja värdet på ditt hem när du kommer att sälja den.

Den teknik som används i solenergi är solens elektriska panelen, som använder fotoner för att generera elektricitet. Dessa solceller (PV) paneler kan vara fristående styva ark som används för att utnyttja solens energi. De kan också ställas in i taket, eller så kan du få skal och stick laminat, beroende på ditt tak typ. Eftersom ljusfotoner träffa panelerna, de excitera elektronerna i materialet som används för att göra dem; denna högre tillstånd av energi sedan fångas som elektricitet.

Den energin omvandlas till elektricitet genom en modifierad rutsystem. Detta system är inte annorlunda än den vanliga bärverk finns i hemmet, med undantag av att den konverterar också solenergi. Systemet har också en mätare installeras som läser hur mycket solenergi hemmet har använt jämfört med normal el. Mätaren subtraherar solenergi el, och det belopp som återstår är den siffra appliceras på elräkning.

De flesta solenergisystem är också kan lagra en del av energin som de genererar. Om det finns ett överskott av energi, kan den användas vid en senare tidpunkt för att värma rum och generera varmvatten. Den kan också användas för att lysa upp din hem eller leverera el till andra elektroniska enheter.

Skära kostnader är det främsta skälet människor använder solenergi i sina hem. Beroende på systemet, kan solpaneler betalar sig i cirka 12 år. Fram till år 2020, US Department of Energy hoppas att denna form av elproduktion kommer att bli vardagsmat i hemmet. Myndigheten hoppas att se normal energiförbrukning minskar med ca 70% i den tidsskala.

  • Solenergi drivna hem har nu möjlighet att driva större hushållsapparater som spisar, kylskåp, datorer och TV-apparater.
  • Solpaneler kan installeras på hem för att fånga solens strålar och omvandlar dem till energi.
  • Solar kraftsystem som är anslutna till makten kan överföra överskottsenergi på nätet.
  • En närbild av en solpanel.