Vad är en HDMI Splitter?

October 4

En High-Definition Multimedia Interface (HDMI) splitter är en enhet som är avsedd att användas för att tillåta en enda utgångsenhet för att sända en signal till flera bildskärmar. Erbjuds i ett brett spektrum av priser och med olika antal delning hamnar, kan en HDMI splitter ger en rad fördelar och eventuella nackdelar när de används i ett system. Den grundläggande idén bakom splitter är att låta en enda enhet, t.ex. en Blu-ray Disc-spelare, spelkonsol eller HDMI-mottagare för att skicka en signal till flera bildskärmar såsom fyra högdefinitions-tv (HDTV). En sådan inställning skulle vara perfekt för stora demonstrationer eller möten där flera skärmar kan behövas för synlighet av en stor folkmassa.

HDMI är ett gränssnitt avsedd att dra fördel av fördelarna med digitala medier och tillåta högsta kvalitet video- och audiosignal. Används i de flesta moderna HDTV, är de olika enheterna ansluts via HDMI-kablar. Olika typer av kablar finns, och man bör välja den rätta, eftersom billigare kablar kan bidra till förlust av signalstyrka och kvalitet.

För att en HDMI splitter för att fungera, en utenhet som är HDMI-kompatibel krävs. En sådan anordning kan innefatta hem spelkonsoler, satellit-TV eller HD-kabel-tv-mottagare och Blu-ray eller DVD-spelare med HDMI utgångar. Den splitter i sig kommer att avgöra det maximala antalet HDTV eller andra HDMI-kompatibel bildskärmsenheter som kan användas. Detta kan vara så få som två, och så många som 10 eller mer, beroende på HDMI splitter används.

Försiktighet bör vidtas, men när de köper en HDMI splitter som kvaliteten på den bild som visas på utenheter kan variera mycket beroende på kvaliteten på den splitter används. Vissa billigare splitters försämras signalstyrkan från inmatningsenhet, samt video- och ljudkvaliteten kommer att minskas eller helt förstörd bortom användbarhet. Som med många andra tekniska apparater och produkter, bör forskningen utföras innan de köper en produkt, inklusive läsning professionella och kundrecensioner, för att säkerställa kvalitet och värde.

En HDMI splitter kan vara så enkelt som en kabel med en enda HDMI ingång på ena änden och flera HDMI utgångar på den andra eller en låda med en eller flera ingångar och flera utgångar. De större och dyrare modeller har ofta signal boosters samt minska nedbrytningen av video-och ljudkvalitet och för att säkerställa en skarp bild och anständigt ljud. Dessa enheter är oftast drivna och kan kosta en hel del mer pengar, men resultaten är oftast mycket bättre än med en billigare modell.

  • Används i de flesta moderna HDTV, är de högupplösta video-enheter anslutna via HDMI-kablar.
  • En HDMI kabel.