Lär dig att Föredrar Foods med mindre fett och socker

April 9

Även människor föds med en kärlek till socker och ett anlag för att njuta fett, kan dessa preferenser bytas med tiden. Om du redan har gjort övergången från helmjölk till lowfat eller fettfri mjölk, vet du att helfet versionen är nästan obehagligt rik när du är van vid att det sätt fettfria mjölk smaker och känns i munnen.

Pröva dessa knep för att träna dina smaklökar att uppskatta mindre söta och mindre fet mat:

  • Använd ingredienser som är naturligt låg fetthalt eller fettfri. Försök mosad frukt som en sås till efterrätter eller kött, lowfat yoghurt tjockna shakes eller smoothies frukt och dips, och förångades fettfri mjölk att lägga kroppen till grädde såser.
  • Lägg sötma utan socker. Istället för att lägga en sked socker, pressa citrusjuice över färsk frukt för att förbättra smaken. Skär mängden socker som du lägger till kaffe eller te med hälften. Strö färsk frukt över pannkakor och våfflor i stället för sirap. Gör samma sak över spannmål. Lägg torkad frukt och söta kryddor, såsom muskot, kanel och ingefära till heta spannmål att intensifiera sötma utan att lägga socker.
  • Njut av den äkta varan. En liten del av en fettrik eller hög socker livsmedel kan vara super tillfredsställande om du äter det långsamt och medvetet. Att ge efter för en söt begäret från tid till annan kan vara friskare än att försöka äta runt begäret eller känsla missnöjd med artificiella tillsatser. Istället för gulping stora delar av en "falsk" mat, träna dig själv att njuta av en sundare stor efterrätt, kaka, eller ens godis - ibland.