Hem Mixning Basics

August 20

För hemmet LJUDTEKNIKER, blandare finns i flera varianter: den analoga skrivbord, digital mixer eller dator kontrollyta - med eller utan glid reglar och fader-banker - och mjukvaru blandare som styrs av datorns mus och tangentbord.

Ditt val av blandare beror mest på annan utrustning som du använder i din studio och på din budget. Här är lowdown för de tre grundläggande typer av inspelningssystem:

  • Studio-in-a-box (SIAB) systemet: Dessa allt-i-ett-enheter levereras med en digital mixer - bara att koppla in ditt instrument eller mikrofon och du är redo att gå. De flesta blandare i dessa enheter erbjuder en hel del flexibilitet i dirigering din signal, så du kommer sannolikt att kunna göra en hel del med lite krångel.

    Funktionerna i mixern i varje SIAB-systemet varierar, så titta på specifikationer av den enhet som intresserar dig innan du köper.
  • Datorbaserat system: All mjukvara inspelningen innehåller en digital mixer som är styrd av tangentbord och mus. De flesta av dessa program kan du också ansluta en extern bit av hårdvara kallas dator kontrollyta. Detta ger dig verklig rattar och reglage att mixtra med när du arbetar.
  • Fristående komponenter: Eftersom allt är separat i denna typ av system, måste du köpa en mixer innan du kan använda din brännare. Här kan du välja mellan en analog eller digital mixer, och du måste investera i snörena som behövs för att göra de rätta anslutningarna (Enbart detta kan bli dyrt).

    Den typ av blandare du väljer kommer delvis att baseras på din budget, men det kommer främst att baseras på ditt sätt att arbeta och om du föredrar analog eller digital mixning.