Vilka är de olika Dietary Antioxidanter?

August 16

I hälsa och fitness, kost och näring är de viktigaste aspekterna för en sund livsstil. Antioxidanter är kemiska ämnen som är kända för att ha skyddande egenskaper mot skador orsakade av fria radikaler. Ett kost antioxidant är ett livsmedel eller vitamintillskott som innehåller antioxidanter. Exempel på dietantioxidanter inkluderar livsmedel rika på C-vitamin, E-vitamin och betakaroten.

Fria radikaler är destruktiva krafter inom den mänskliga kroppen som ansvarar för åldrandet. Dietary antioxidanter hjälper till att minska fria radikaler i kroppen och motverka deras destruktiva effekt. Att äta en hälsosam kost med frukt och grönsaker är ett utmärkt sätt att säkerställa korrekt kostantioxidanter förbrukas dagligen.

C-vitamin är en utmärkt kost antioxidant och är normalt finns i citrusfrukter. Denna antioxidant är nödvändigt för att hjälpa det mänskliga immunsystemet, hud och hjärta. C-vitamin är tillgänglig i de flesta fruktdrycker och är känd som en av de säkraste kosttillskott att konsumera på en daglig basis. Eftersom överskotts vitamin C förloras genom kroppsutsöndring, är det svårt att inta för mycket C-vitamin i en daglig kost.

Antioxidanter är lätt tillgängliga i de flesta bär, frukt, nötter, frön och grönsaker. Dessa livsmedelsgrupper är en bra naturlig källa till kost antioxidant. Med tillägg är inte nödvändigt om en individ följer en riktig kost med frukt och grönsaker.

Många diet vegetabilier är rika på antioxidanta egenskaper. Dessa inkluderar blomkål, morötter, lök, tomater, broccoli, grönkål och spenat. De antioxidativa egenskaper dessa livsmedel genererar en försvarsmekanism för kroppen att bekämpa bort skadliga kemikalier och fria radikaler som kan orsaka cancer och hjärtsjukdomar.

De flesta grönsaker som är ljusa i färgen har en hög halt av vitaminer och mineraler. Dessa ljusa färger inkluderar mörka gröna, gula, orange och rött. Mörkgröna bladgrönsaker innehåller några av de mest koncentrerade näringskällor. Dessa grönsaker är rika på antioxidanter kost eftersom de innehåller höga halter av mineraler och vitaminer.

Många studier har visat att kostantioxidanter hjälper till att minska risken för cancer och hjärtsjukdomar. En kost rik på vitamin C och E har visats minska den fria radikalen expansion i den mänskliga kroppen. Även kosttillskott finns för de flesta vitaminer, har överdriven konsumtion vitamin allvarliga biverkningar och bör undvikas.

  • Kale innehåller rikligt med antioxidanter.
  • Spenat är en hälsosam antioxidant mat.
  • En överdriven mängd vitamintillskott kan orsaka allvarliga biverkningar.
  • Gula tomater är rika på C-vitamin, en viktig antioxidant.
  • Mörklila bär samt blå och röda bär, är höga i antioxidanter.
  • Blomkål är rikt på antioxidanter.
  • Broccoli är en naturlig källa antioxidanter.
  • Blåbär är rika på antioxidanter.