Hur väljer jag det bästa hårfärgnings för gallring hår?

August 18

Att sätta hårfärg på håravfall kan vara skadligt och orsaka mer problem om det inte görs på rätt sätt. Tunt hår måste behandlas med omsorg för att få det att verka tjockare och för att hålla den från att bli mer tunn över tiden. Det är en bra idé att söka professionell hjälp vid användning av hårfärgningsmedel för håravfall, som frisörer brukar ha en bättre uppfattning om vilka kemikalier är för starka för håret. Om döende håret hemma, är det oftast bäst att hålla sig till en ljus färg som inte är alltför olika från din naturliga nyans, väljer toner eller höjdpunkter i stället för permanent färg, och plocka produkter med de mest skonsamma ingredienser tillgängliga.

Det är viktigt att inse att ljusare färger gör att håret ser tjockare medan mörkare färger gör att håret ser tunnare. Du kanske vill välja ett färgämne som erbjuder två eller flera färger för att skapa textur på grund av det sätt som de olika nyanser kommer att locka ljuset. Hårfärgningsmedel som är ett par nyanser ljusare än den naturliga hår ger ett naturligt utseende utseende och oftast inte innehåller så många starka kemikalier som de som ändrar hårfärg mer dramatiskt.

De kemikalier som används i hårfärgningsmedel bör inte vara för stark för att förhindra mer skada och ytterligare förlust. Semi-permanent hårfärg, toner och högdagrar ger ljusare färg och utseende tjockare hår utan de skador som peroxid eller blekmedel kan orsaka. Det finns många av dessa produkter finns att köpa för att använda hemma samt för tillämpning i en frisersalong. Produkter att använda hemma bör inte innehålla starka kemikalier och anvisningarna ska följas exakt för att undvika att lämna den på för länge.

Hår som är gallring kräver extra omsorg och uppmärksamhet, och färgämne bör inte användas oftare än nödvändigt. Om färgen börjar växa ut vid rötterna, är det möjligt att använda hårfärgnings endast på rötterna för att undvika att skada resten av håret. Detta kan göras hemma med byggsatser som gjorts speciellt för detta ändamål eller av en professionell stylist på en salong. Att gå till en salong och arbeta med en professionell producerar ofta bra resultat eftersom personen har erfarenhet av att hantera alla typer av hår och försöker inte orsakar ytterligare skador.

  • En hårfärgning kit.
  • Gallring hår kan orsakas av genetik, medicinska tillstånd och hormonell obalans.
  • En man med gallring hår.