Vad är en sladdlös högtalare?

March 16

En sladdlös högtalare är en som inte använder kablar för att ansluta är att resten av ljudsystem. Dessa typer av högtalare är mycket populära med stereoanläggningar som måste täcka ett brett område, eller där ledningar skulle vara svårt att dölja. En sladdlös högtalare kan tillverkas för inomhus- eller utomhusbruk, och vissa kan vara lämpliga för båda.

För att fungera måste den trådlösa högtalaren en sändare vid den punkt där signalen produceras, vanligtvis en stereoanläggning. Denna sändare använder ofta en radiofrekvens för att överföra till högtalaren, vilket avlägset ligger. Den trådlösa högtalaren kan sedan vända dessa signaler till ljud ljud, ungefär som en radio skulle.

För att få ljudet, måste den trådlösa högtalaren först förses med en mottagare. Ibland är dessa belägna internt. I andra fall är de små bitar av utrustning som finns på en kort tråd. Detta är särskilt sant för utomhus trådlösa system, där intervallet är viktigare.

Ljudkvaliteten på en sladdlös högtalare kan i allmänhet vara lika bra lika bra som en högtalare med en tråd. Varje modell är annorlunda och lägre-end modeller kommer sannolikt att ge en lägre ljudkvalitet. Därför är det bra att forska och granska olika modeller. Om möjligt är det en stor fördel att lyssna på dem innan du köper.

Utomhushögtalare tenderar att köra något dyrare än inomhus högtalare, men de erbjuder mer hållbarhet. Det är aldrig rekommenderat att använda en inomhus sladdlös högtalare utomhus. Detta är tydligt märkt på förpackningen i de flesta fall. Utomhushögtalare kan se ut vanliga högtalare, eller kan göras för att se ut som andra utomhus objekt, såsom stenar. Detta ger ännu ett sätt att underhålla utan fula utseende sladdar och högtalare.

Trådlösa högtalare ska vara tillgängliga de flesta ställen där high-end ljudutrustning säljs. Det kan även vara möjligt att hitta dem på lågprisbutiker också. Men att gå till en butik som specialiserat sig på ljud är ofta det bästa sättet att hitta högtalare som är av god kvalitet.

På grund av det stora utbudet av kvalitet och deras användning inomhus och utomhus, kan trådlösa högtalare vara hitta på en mängd olika prisklasser. De kan hittas för så lite som $ 40 $ (USD). De flesta tenderar att köra mellan $ 100 USD och $ 400 USD. Professionell kvalitet modeller kommer att köra mycket högre. De har också vanligtvis kommer förpackad i par.