Vad gör kolsyrat vatten Sparkle?

March 22

Sparkling vatten är en attraktiv namn som låter som något komplicerat att producera, men denna dryck, även kallad sodavatten eller Seltzer, får sin klädstil karaktär från den enkla processen att lägga koldioxid (CO2) i gasform till vanligt vatten, och sedan tappningen det. Resultatet är effervescence som kittlar smaklökarna och gör en bra förändring från vanligt vatten.

Kolsyrat vatten är inte alltid mineralvatten, även om det ofta misnamed som sådan. Mineralvatten definieras som vatten, som innehåller mer än 250 delar per miljon av en upplöst mineralkälla. Även om vissa mineralvatten kan mousserande med tillägg av karbonatisering, de två begreppen är inte utbytbara. Allt vatten måste beaktas mousserande vatten är karbonatisering.

Processen för att kolsyra vatten började i den 18: e århundradet. Ett bryggeri som heter Joseph Priestly upptäckte att passera vatten över jäsa öl producerat en intressant smak, och han började erbjuda detta vatten till sina vänner. Idag är tryck CO2 tvingas in flaskor eller kan göras med en läsk Maker hemma eller i barer och restauranger. Soda pop får sin gnistan från samma process.

I vatten på flaska, då släpper trycket, som när flaskan öppnas, bildas bubblor. Det är också därför det är inte en bra idé för folk att skaka en flaska mousserande vatten, eftersom det bygger trycket av koldioxid. Ges tid att slå sig ner, det kommer, men en nyligen skakat flaskan öppnas, är resultatet en spray av vatten.

En nyligen experimentera med lightläsk visade att kombinationen av ingredienserna i Mentos godis och aspartam i drycken orsakar CO2 att bli extremt reaktiva, och det snabbt skjuter i stort sett alla de innehållet i flaskan i luften. Detta experiment kan imponera barnen, men det är lite rörigt.

Sparkling vatten var en gång firades som en dryck för att bota magbesvär, men nu, de flesta vårdpersonal rekommenderar att personer med sura uppstötningar undvika det. Det kan emellertid vara till hjälp i lugnande illamående, dock.

  • Det är i allmänhet inte en bra idé att skaka en flaska mousserande vatten.
  • Kolsyrat vatten.
  • Sparkling vatten var en gång främjas som en dryck för att bota magbesvär, men de med sura uppstötningar nu rekommenderas att undvika det.
  • Ett experiment med dietsoda avslöjade att kombinationen av aspartam och Mentos godis bringar koldioxiden att bli extremt reaktiva.
  • Kolsyrat vatten görs genom tillsats av koldioxid gas till regelbundna vatten.