Hur öppnar jag ett schweiziskt bankkonto?

March 23

Det är relativt lätt att öppna ett schweiziskt bankkonto, och du behöver inte vara rik eller ha en anledning att dölja dina pengar att göra det. I huvudsak schweiziska lagar har en viktig förutsättning för den som vill öppna ett schweiziskt bankkonto: en kontoinnehavare måste vara minst 18 år gammal. Förutom att lagen, det finns inte många andra regler, och en person kan öppna ett schweiziskt bankkonto med hjälp av bara om någon typ av valuta, inklusive amerikanska dollar, euro, schweizerfranc och andra. I många fall finns det inte ens en viss minsta öppning insättning. Detta kan dock variera beroende på den särskilda bankens regler, som kan det lägsta saldot som krävs för att hålla kontot öppet.

I de flesta fall kommer en ansökan om att öppna ett schweiziskt bankkonto bearbetas och accepterade utan problem. Emellertid kan schweiziska banker avvisa ansökningar eftersom ursprunget av pengarna som ska deponeras på något sätt är misstänkt eller verkar oklart. En ansökan kan också avslås om ursprunget av pengarna bryter regler som fastställts av schweiziska lagar. Till exempel, strikta regler finns för att förhindra penningtvätt och andra system som är olagliga enligt schweizisk lagstiftning liksom många andra länder.

Det kan vara enklast att öppna ett schweiziskt bankkonto personligen. Men det finns många schweiziska banker som tillåter människor att öppna konton via post eller fax. Det finns även en del företag som arbetar för att hjälpa andra som inrättats schweiziska bankkonton på avstånd.

För att öppna ett schweiziskt bankkonto, kan du bli ombedd att ge autentiska kopior av officiella dokument. Detta krav är typiskt att bevisa ursprunget av pengarna och din identitet. Till exempel kan du bli ombedd att tillhandahålla kopior av ditt pass samt ett bevis på ditt yrke, såsom en skattedeklaration eller professionell licens. Du kan också bli ombedd att lämna bevis på var du fått pengar du deponerar, om inte från ditt jobb. Till exempel kan ett sådant bevis omfatta handlingar detailing försäljning av egendom eller vinster från lotteriet; du kommer också att behöva bevisa din födelsetid och din officiella adress.

Om du väljer att öppna ett schweiziskt bankkonto per post, kommer programmet du behöver att skickas till dig, och du måste skicka det tillbaka, tillsammans med kopior av de handlingar som krävs. Du måste också skriva under ansökan. Om du öppnar ditt bankkonto personligen, kommer du fortfarande att underteckna ansökan och ge dina dokument; Du kan också bli ombedd att presentera en bestyrkt kopia av ditt pass som har en apostille, vilket är en kvalitetsstämpel av autentisering. Vanligtvis kan apostille erhållas från notarius publicus. Även om de flesta banker i USA acceptera ett körkort som identifikation, är detta inte fallet med schweiziska banker; du måste ge en autentisk kopia av ditt pass.

  • Schweiz är känt för sin bankverksamhet.
  • Apostille kan oftast fås genom notarius publicus.
  • Schweiz kräver bankkontoinnehavare vara minst 18 år gammal.