Hur identifierar jag Fake sysselsättningsmöjligheterna?

May 5

Åtminstone sedan Sir Arthur Conan Doyle skrev "The Red-Headed League" 1891, reklam för jobb som inte är vad de verkar har varit ett problem. Här är några tips som hjälper dig att identifiera möjligheter till sysselsättning som inte är vad de verkar.

För bra för att vara sant
Om det verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen. I Sherlock Holmes berättelsen nämnts ovan Jabez Wilson erbjöds en bra lön för att kopiera Encyclopedia Britannica i fyra timmar varje dag, under vilken tid han inte kunde lämna byggnaden. Även i 1890, när berättelsen var satt, skulle ingen behöva betala bra för en sådan uppgift, och det var faktiskt en bluff, bara för att få Mr Wilson ur vägen. Om lönen är långt utöver de kvalifikationer, fråga dig själv varför.

Vad är ett namn?
Seriösa företag har legitima referenser och berätta vem de är utan att du behöver be. En annons som inte ger referenser-en firma, en adress (inte bara en postbox, i de flesta fall), en webbadress, ett telefonnummer och en e-postadress, bör höja några flaggor. Dessutom bör den som är i kommunikation med dig identifiera hans eller henne själv och hans eller hennes befattning. Skicka inte ditt CV tills du vet vem du skickar det till. Denna möjlighet till sysselsättning kan vara legitima, men fortsätt med försiktighet.

Tecken på att något kan vara fel
Se upp för "freebies" i referenserna när man läser annonser för arbetstillfällen. Yahoo! och Hotmail är gratis e-postkonton, ofta används av "företag" som inte har en fullt legitim existens. På samma sätt kan en webbplats som har en "under konstruktion" markör eller popup-annonser från en annan enhet inte vad det verkar; fortsätt med försiktighet.

Ersättning
Hur kommer du att få betalt? är en viktig fråga att överväga. Leta efter en standardförfarande för betalningar, som signalerar till dig att de faktiskt har gjort det här förut. Det är inte atypiska att få betalt via ett PayPal-konto, med check eller genom direkt insättning, beroende på verksamheten.

Prover
Är du skyldig att lämna en massa arbete som "prov" för att se till att du är en bra passform? Detta kan vara helt legitimt eller en bluff för att få dig att göra jobbet gratis. Känn det ut innan du investerar din tid.

Se upp för nedladdningar
Är du skyldig att hämta något att ansöka? Om du måste hämta en körbar fil för att söka jobb, gå bort.

Plats, plats, plats
Var kommer uppgifterna om sysselsättningen möjlighet att visas? En branschtidning för en viss bransch sannolikt har legitima reklam. Webbplatser som är specialiserade på ett område, som SchoolSpring, är också sannolikt att ge konsekvent legitima arbetstillfällen. Din lokala tidningen är också en bra insats. Craigslist och andra online reklammöjligheter tar dig till en riskabel område. Det finns några rimliga jobb på Craigslist och några som är uppenbart falska.

Är det värt det?
Diploma kvarnar och forskningsrapporter som eleverna köper och lämna som sin egen, även om de säljs som prover bara, är en annan typ av falska företag. De finns, de tjänar pengar, och de betalar människor som arbetar för dem, men de är vilseledande och förmodligen inte något som en person med integritet vill vara med i.

När i tvivel
När du är osäker, gör följande: Gör en sökning på Internet för företag eller personens namn och kolla så grundligt som möjligt; kontakta din lokala Better Business Bureau och / eller den närmast företagets locale; kontakta din statliga justitiekanslern och / eller den i den stat där företaget är beläget.

Och om någon vill anställa dig på grund av din flammande rött hår eller någon annan egenskap som har något att göra med dina kvalifikationer, minns Sherlock Holmes och "The Red-Headed League" och leta någon annanstans för arbetstillfällen.

  • Lokala tidningar typiskt möjligheter dubbelkolla anställning före publicering för att sålla ut falska annonser.
  • Sir Arthur Conan Doyles "The Red-Headed League" avser ett jobb som verkar för bra för att vara sant, som de flesta falska arbetstillfällen.