Vad är en pelikan?

June 24

Den pelikan är en vattenfåglar känd för sin distinkta halspåse, som den använder för att fånga sin mat. Det finns åtta registrerade arter av pelikaner som har upptäckts i hela världen. Pelicans bebor främst områdena nära stora vatten, såväl sött och salt, samt sjöar och vattendrag.

De åtta pelikanarter utgör familjen Pelecanidae. Den Pelecanidae dela order Pelecaniformes med sina avlägsna släktingar de boobies, skarvar, darters, Praktfregattfåglar, gannets och tropicbirds. Medlemmar av denna ordning levande kolonialt och individuella fågel är monogama. Deras avkomma föds hjälplös och kräver ständig uppmärksamhet.

Det anses i allmänhet vara två grupper av pelikaner. Den första har grå eller brun fjäderdräkt och bon i träd eller, i fallet med den peruanska pelikan, på klippor. Den andra gruppen består av de pelikaner med vit fjäderdräkt som häckar på marken.

Den bruna pelikanen är den minsta medlemmen i Pelecanidae och medelvärden 6 pounds (2,75 kg), är (1,06 m) 3,5 meter lång och har en 6 ft (1,83 m) spännvidd. Den dalmatiska pelikan är den största medelvärdes 33 pounds (15 kg) och 5,8 fot (1,8 m) i längd, med ett vingspann på upp till 10 fot (3 m). Den genomsnittliga kostnad kan innehålla upp till tre gallon (11,5 liter) vatten.

Pelikaner är köttätare, konsumerar främst fisk, men även groddjur, kräftdjur, och, sällan, mindre fåglar. De ösa fisken ur vattnet med stora halspåsen fäst vid botten av räkningen, och många arter använder också kooperativa fiskemetoder vid jakt. Fåglarna bildar in i en rak linje eller U-form, flyger lågt över vattenytan medan slå sina vingar över ytan. Detta driver fisken i grunda vatten där pelikorna lätt kan kamma sitt byte ur vattnet.

Den bruna pelikanen är undantaget från denna tendens, eftersom de livnär sig huvudsakligen på menhaden, en typ av sill, och använder en mer aggressiv jakt stil av dykning och snaring sitt byte i näbben. De enda andra arter observerats använda denna metod är den peruanska Pelican och svenska Pelican, men det händer sällan.

Pelicans lagrar inte sin fångenskap fisk i sina påsar. Istället, mata de omedelbart. Om pelikanen har unga att mata sedan öppnar munnen och låter den unga fågelfoder från strupen, där den har tillgång till regurgitated näring.

Den bruna pelikanen var en gång ansåg hotade i Nordamerika. På grund av DDT och dieldrin exponering av bekämpningsmedel, skulle äggen av dessa pelikaner skadas och inte kan upprätthålla mognad av embryot. Användningen av DDT bekämpningsmedel förbjöds 1972, och sedan dess har den bruna pelikan lyckats återbefolka och inte längre anses en utrotningshotad art. Den dalmatiska pelikan är de mest sällsynta arter av pelikan, tätt följd av Spot-billed. De australiska och vita pelikaner är de närmaste två vanligaste arterna.