Vad är en Halal Cafe?

June 21

En halal café är en informell restaurang eller snackbar som serverar mat som har upprättats i enlighet med islamisk lag, även känd som sharia € ah. Islamiska dietlagar anger att endast vissa typer av djur är acceptabla för konsumtion och vidare att dessa djur måste avlivas och beredd på ett visst sätt. Det finns en debatt om vad som utgör en halal café eller annat restauranger anläggning, med viss argumentera att det måste vara helt halal och andra helt enkelt hävdar det måste erbjuda ett eller flera halal menyalternativ. De som letar efter en halal café i deras område eller i en obekant locale kanske kan hitta en mängd olika alternativ genom att forska.

Liksom de flesta kaféer, är en halal café ett matställe som serverar objekt som smörgåsar, desserter, te och kaffe. Den egenskap som utmärker halal anläggningar från icke-halal sådana, dock är det faktum att den förra tjänar halal matar. Så, halal caféer erbjuder menyalternativ som uppfyller Sharia € ah lag.

Sharia € ah förbjuder konsumtion av vissa typer av djur, såsom fläsk, reptiler, rovfåglar och ohyra. De djur som är acceptabla för konsumtion skall slaktas enligt vissa riktlinjer. Specifikt måste deras halsar snabbt högg med en vass kniv, och slaktare måste åberopa Allaha € s namn omedelbart innan ett djur dödas. Dessutom Sharia € ah förbjuder konsumtion av alkohol, blod, vissa organ, och någon mat objekt som har förorenats genom kontakt med en förbjuden substans.

Vissa hävdar att ett café kan betecknas som halal bara om det ger ett eller flera menyalternativ som uppfyller Sharia € ah. Det är viktigt att ha i åtanke dock att livsmedel förlorar sin halal status om de kommer i kontakt med redskap eller utrustning som har använts för att framställa icke-halal poster. Av denna anledning, många hävdar att endast kaféer som inte tjänar några icke-halal poster verkligen kan anses halal.

De som letar efter en halal café i deras område kanske vill överväga att söka på Internet. Förespråkare för halal mat i många platser runt om i världen har skapat ett antal sökbara online-databaser som innehåller listor och recensioner av halal kaféer, restauranger, affärer slaktare och andra livsmedelsrelaterade anläggningar. Sådana platser gör det lätt att hitta halal matställen i oneâ € s egen stad och i okända platser.

  • I en allmän mening, "halal" betyder "lagligt" på arabiska, och hänvisar till det som är tillåtet enligt reglerna för islam.
  • En halal café serverar mat upprättad i enlighet med islamisk lag.