Vad bör jag tänka när man köper en rökdetektor?

June 26

En brandvarnare är en tidig varningsanordning som används för att signalera invånare i ett hem i händelse av rök eller eld. Om rök, avger brandvarnaren högljudda, högfrekventa pip, varna boende och, vid behov, ger dem möjlighet att evakuera innan hemmet konsumeras av eld. Eftersom de flesta bostadsbränder inträffar när passagerarna sover, är ett högt, motbjudande rökdetektor din bästa insats för överlevnad.

När det kommer till livrädd poster såsom rökdetektor, det är inte tillräckligt för att välja den billigaste modellen. Istället är det bäst att välja den mest tillförlitliga. Några tips för att välja en rökdetektor kan hittas nedan.

Ditt första steg är att se till att brandvarnaren är UL (Underwriters Laboratory) testade och betygsatt. Detta innebär rökdetektorn har satts genom omfattande tester i alla tänkbara scenarier. Om en rökdetektor ruta anger inte det har varit genom UL test, förmodligen har det inte varit. Du vill förmedla denna produkt. Kom ihåg att din familjs säkerhet står på spel.

Du kan välja ett hårt fast brandvarnare, det vill säga en som är ansluten till ditt hem elsystem, eller så kan du välja en 9-volts rökdetektor, som är batteridriven. Välj rökdetektorn som fungerar bäst för ditt hem, men ta hänsyn till följande överväganden. Den hårda fast rökdetektorn är mer tillförlitlig. Det ger tidig upptäckt och automatiskt återgår till en batteribackup ska elsystemet misslyckas. På nedåtsidan, det ska kosta dig. Inte bara är en hård fast rökdetektor dyrare, men du måste betala för att få det professionellt installerat.

Den batteridrivna brandvarnare fungerar tillräckligt bra, dock. Det är billigare, men ändå räddar liv. Verkligen, är den enda nackdelen med en batteridriven brandvarnare att du måste komma ihåg att byta batterier. En bra tumregel är att ändra rökdetektorbatterier när du ändra klockan till sommartid.

Det bör finnas minst en brandvarnare på varje våning i ditt hem. En ännu bättre idé är att ha en utanför varje sovrum, särskilt om det finns rökare eller ljus brännare i huset. Det är viktigt att behålla din brandvarnare för att hålla den fungerar som den ska. Rengör den regelbundet använda din vakuum infästning lang och testa batteriet ofta.

Åtminstone bör din brandvarnare bytas vart tionde år. De tenderar att inte fungera lika bra efter denna punkt, så du kommer att vilja notera inköpsdatum och hålla den med dina viktiga hushålls papper.

Rökdetektorer är viktiga, nödvändiga hem säkerhetsanordningar. När du väljer en rökdetektor, se till att få en med hög rating. Du kanske vill ta lite tid att forska i olika rökdetektorer tillgängliga och köpa den bästa du kan, även om det är den dyraste. Efter allt, du kan inte sätta ett pris på din familjs säkerhet.

  • Varje hem bör vara utrustade med en fungerande brandvarnare.
  • En trådlös brandvarnare bör kontrolleras för att arbeta på en regelbunden basis batterier.
  • De flesta bostadsbränder inträffar när passagerarna sover.