Vad är en trädgård spade?

July 18

En trädgård spade är ett viktigt trädgårdsverktyg som används för plantering olika växter, gräva upp eller flytta andra växter, samt en mängd andra ändamål. Trädgården spade är ett mycket mångsidigt verktyg, vilket gör det populärt med trädgårdsmästare, landscapers, bönder, och många andra. Det finns många olika typer av spadar att välja mellan i ett stort utbud av storlekar och vikter. Dessa olika slag finns att tillgodose många olika behov hos dem som använder spadar, från att flytta stora mängder sand att gräva djupt i leran fyllda marken.

En trädgård spade består av två olika delar, handtaget och bladet. En längre handtag ger större inflytande och är användbar för tyngre arbete och för att skära genom rötter och tuff marken, medan en kortare handtag ger större kontroll och är ofta användbart för plantering eller gräva upp lökar. Bladet, eller skopa, används för att skära igenom marken och rörliga smuts eller växter. En större blad kan flytta större mängder jord eller något annat som behöver flyttas, medan en mer skarpt pekade bladet kan skära i hård mark eller genom rötter mer effektivt.

En annan viktig punkt som många människor anser innan köpet av en trädgård spade är vikten. Tyngre trädgård skyfflar tenderar att vara mycket kraftigare än sina lättare motsvarigheter, vilket gör dem mer effektiva på att gräva igenom rötter eller tuff marken. Lättare trädgårds spadar är enklare och mindre tröttsamt att använda, men är mindre hållbara och kan bryta när de används för tunga, höga belastningsändamål. I de flesta fall handlar det om en fråga om personlig preferens. En trädgårdsmästare är bäst av med spaden som känns bäst i hans händer.

Den vass spets av en trädgård spade är en av de viktigaste aspekterna av spade. Det är viktigt att en trädgård spade kan skära lätt ner i marken. En tråkig punkt tenderar att göra röriga skär in i sod, smuts eller annat material som skyfflas. Detta kan leda till en rörig, ojämn trädgård. En tråkig punkt kommer också troligen inte att kunna skära igenom tjockare rötter, göra några trädgårdsuppgifter nästan omöjligt.

En trädgård spade kan ofta misstas för en trädgård spade. De två verktyg är emellertid ganska distinkt och har mycket olika syften. En trädgård spade är liten och har en platt blad som går upp till handtaget. Det är tänkt att användas för bearbetning av smuts och för precisionsarbete nära marken i stället för att skära, vilket är en uppgift av trädgården spade.