Roberts Regler och Division i fråga

November 5

Du kan använda den oavsiktliga rörelse Division i fråga när en enda rörelse görs som föreslår flera olika åtgärder, som var och en skulle kunna stå ensam som en separat rörelse.

För en rörelse för att vara föremål för användning i rörelse för att dela upp frågan, delarna måste vara i stånd att stå på egen hand. En rörelse för att köpa en TV och ge den till skolan kan inte delas eftersom om du inte köper tv, kan du inte ge det till skolan.

Vidare till motioner ändra som skulle förändra samma ord eller fras under en rörelse kan inte delas. (Dessa rörelser kallas överensstämmande ändringar.)

Rörelse Divis i på den frågan gäller två unika situationer.

 • På fristående rörelse. Antag att goda ol 'Stumpy (killen som bara inte kan släppa taget om hans briljanta idéer) gör det till mötet igen. Han har en helt ny rörelse som gruppen börja träffa på sin bror Bumpy pizza plats och att du serveras den Stumpy Weekly Special Combo pizza med en sejdel Lucky Lagerbrau Ale.

  Nu är du allt för att ändra för att möta på Bumpy s Pizzeria, men du hellre beställa dina egna val från menyn. Så du andra rörelsen, och så snart stolen påstår rörelse, flytta dig att dela upp frågan: "Mr Ordförande, jag flyttar till dela upp frågan till första omröstningen om var vi ska träffas och sedan rösta på menyn. "

  Ordföranden hör någon säga "Second" och tycker din rörelse är så jäkla rimligt att ingen kommer att invända, så han säger, "Det har flyttats och utstationerade att dela upp frågan i två delar för att först besluta om en ny mötesplats och sedan till besluta om menyn. "

  Sen frågar han för allmän samtycke i stället för omröstning; höra några invändningar, förklarar han rörelsen uppdelad och sätter varje fråga för sig. Du röstar för att träffas på Bumpy s Pizzeria och man hamnar om ändring av andra rörelse för att ge enskilda order till lunch.

 • På en motion som omfattar flera orelaterade artiklar. Denna situation uppstår ofta när ett utskott rapporterar flera rekommendationer om flera olika frågor ställts till den, och efter det att rapporten, den rapporterande medlems flyttar anta "rekommendationerna i rapporten."

  Anta att du funderar rapporten från klädkod kommittén, och du hör alla olika förslag som de har rekommenderat. De flesta är absurt, men du tror att en rekommendation är mitt i prick.

  I detta scenario, måste stolen ta upp den frågan separat. Hon kan även få smarta och dela ut de andra rekommendationer om hennes eget initiativ genom ett enhälligt beslut - men hon behöver inte.

  Samma princip gäller om någon erbjuder en lista över ändringar i en motion (eller en primär ändring) som är överallt, föreslå ändringar av denna, att, och det andra. Även om det kan vara ett bra sätt att rensa upp en hel del tekniska problem, kan någon medlem att hålla den från att vara en allt-eller-inget proposition.

  Om en medlem anser att en av de ändringar som behöver lyftas ut och röstat om separat, kan han kräva att stolen dela frågan och rösta om ett eller flera av de ändringar på listan.

Rörelse Delning av Question

 • Kan inte avbryta en talare som har ordet
 • Måste utstationeras
 • Är inte diskutabelt
 • Kan ändras
 • Kräver en majoritet (men om de delar av rörelsen till vilka den tillämpas är orelaterade, kan en medlem kräva uppdelningen av frågan)
 • Kan inte omprövas