Hur kan jag reparera Cracked asfalt?

November 4

Asfalt är ett vanligt, slitstarkt material som täcker gator, infarter, bundsförvanter, gångvägar, eller parkeringsplatser. Den är gjord av betong blandat med klibbiga petroleumprodukter som ger det en viss flexibilitet för att stödja en hel del vikt. När din asfalt uppfart eller vägen visar små till medelstora sprickor, kan du enkelt reparera dem över en helg. Tid reparationer hålla tätningen på asfalten och kommer att förlänga livslängden på trottoaren.

Knäckt asfalt resultat från jord som har eroderats, frysning nätter följt av varma dagar, eller stretching trädrötter. Hanterbara sprickor, cirka 1/2 tum (1,3 cm) bred, är mestadels kosmetiska. Med tiden kommer att lämna många sprickor i asfalten att vatten kan tränga in i tätningen och skada asfalten struktur. Om din uppfart ser ut som en sprucken spegel, med många anslutna sprickor, en enkel reparation kommer inte att vara effektiva. Rivning och repouring av asfalt är den enda långsiktiga lösningen.

För att reparera sprickor, vänta tills vädret är varmt och torrt, eftersom formbara asfalt fäster bättre plåstret materialet. De flesta mixar rekommenderar ansökan endast med en temperatur över 60 ° F (16 ° C). Tillåt två dagar att slutföra korrigeringsprocessen.

Den första dagen, förbereda trottoaren med en grundlig rengöring. Gräv ut ogräs, rötter, stenar, sand och annan smuts med en ogräsrensning murslev, skruvmejsel, tråd borste eller mejsel. Dyk så djupt in i sprickan som du kan gå. Om det finns några trasiga bitar av asfalt, ta bort dessa också. Med en högtrycksslang munstycke, spruta vatten längs sprickan att köra hela löst skräp ut. Låt denna våta området torka över natten.

Nästa dag, förbereda plåstret. Patchning förening levereras färdigblandad i baljor, precis som vägg spackel. För en liten spricka, applicera ett lager av pasta med en murslev. Den gummiartade patch kommer att flöda in i sprickan och du kan jämna ut ytan. Detta kan torka i så lite som ett par timmar. Det förmodligen inte kommer att vara nödvändigt att återförsluta hela ytan.

Större sprickor kan behöva lite sand som bas. Skjut fuktig sand djupt in i några sprickor runt 1/2 tum (1,3 cm) bred. Ta sanden upp till inom 4/1 tum (0,6 cm) på den övre. Nu kan du använda lapp förening som tidigare med ett brett spackel. Ibland kallas asfalt täta eller tjära. Spackel blandningen platt. Du kommer förmodligen vill återsluta asfalten med en lämplig sealer efter att plåstret har torkat. Detta kommer att förhindra framtida sprickor, liksom.

  • Tjära kan användas vid reparation sprucken asfalt.
  • Små till medelstora sprickor i asfalten kan lätt repareras över en helg.
  • En asfaltöverlägg är ett extra lager av asfalt som läggs till en stenlagd yta för att jämna ut ojämnheter som sprickor.