Vad är en kundtjänstrepresentant?

August 11

En kundtjänst är en professionell som arbetar direkt med eller direkt för kunder och potentiella kunder i ett visst företag. Representanter ses ofta som den yttre "ansikte" av deras företag, eftersom de är oftast de första människorna kunderna prata med när de har en fråga eller oro. Ibland är de problemlösare, och andra gånger de försöker initiera försäljning; De kan också helt enkelt hjälpa kunderna att hitta information. De kan arbeta i många olika typer av företag, och deras arbetsbeskrivningar kan vara ganska varierande. Alla har en sak gemensamt, men som hjälper ansluta externa personer med insiderinformation.

Typer av Work

Alla företag eller tjänst som är beroende av kundsupport har normalt en dedikerad kundtjänst eller kundvård avdelning. Detta inkluderar detaljister, mark förvaltningsbolag, och public service och verktyg leverantörer. Arbetsbeskrivningar kan variera i sådan utsträckning att det kan vara bra att tänka på kundtjänstrepresentanter från andra titlar de kan alternativt kallas, bland annat följande:

Oavsett titeln, är denna persons primära uppgift kund lycka och tillfredsställelse. Han eller hon är oftast den första att svara på telefoner på ett företags huvudkontor, till exempel, och är oftast även personen bakom en servicedisk i en butik eller affärs filial.

Vad Arbetet kräver

Job krav att vara en kundtjänst varierar oerhört. Människor som tenderar att vara mest framgångsrik på sitt arbete har utmärkta sätt, kan hantera problemkunder, och oftast har utmärkta telefon färdigheter. Många av dessa arbetstagare har också grundläggande till avancerade datakunskaper, och ett antal av dem besitter hög nivå kontors färdigheter.

Representanter har ofta flera sätt att kommunicera med kunderna. De måste oftast kunna fältet förfrågningar om information per telefon, via fax, och skriftligen i antingen vanlig post eller e-post. I stora e-handelsföretag, kan kundrepresentanter gör lite mer än svara på kundernas e-post. De kan också underlätta i personliga möten genom olika konferenser eller meddelandetjänster metoder, varav en del kan hända över Internet.

Försäljningspersonal

I många fall är representant i grunden en säljare. Företag inom detaljhandeln, oavsett i traditionella butiker eller online, vanligtvis anställa dessa anställda för att hjälpa kunderna att navigera de varor som är tillgänglig. Det handlar ofta om hjälp via telefon eller råd och rekommendationer ges på butiksgolvet. Människor i dessa roller tar order för inköp; svara på frågor om produkter, priser eller sjöfart; och lyssna på eventuella klagomål eller problem köparen kan ha.

Oönskad reklam eller marknadsföring kan också falla under kundtjänst arbetsbeskrivning. Många företag bygga sina kundbaser genom att direkt nå ut till potentiella köpare, oftast över telefon. De människor som utför dessa samtal ofta kallas telemarketing, men deras funktion är i huvudsak en av kundservice.

Problemlösare

Servicerepresentanter kan också kallas för att hantera meningsskiljaktigheter eller tvister mellan kunder och moderbolaget. Samtal till de flesta tjänsteorienterade företag, som allmännyttiga företag, försäkringsbolag eller banker, vanligen först dirigeras till en kundtjänst. Om den personen inte kan lösa problemet eller inte har den kompetens eller makt att komma med en lösning, är samtalet ofta överförs till en chef. Representanter gör inte reglerna och är oftast begränsad av sitt företag i termer av vad de kan göra.

Träning och utbildning

Merparten av tiden, är kundservice anställda medarbetare nybörjar vägas. Detta innebär att de inte behöver en massa utbildning eller kompetens för att komma igång i arbetet. En gymnasieexamen eller motsvarande krävs vanligtvis, men mer avancerad utbildning är oftast frivilligt. Beroende på företaget, men kan det finnas undantag: datorprogramvarutillverkare kan kräva stödpersonal för att ha grundläggande datautbildning, till exempel, eller assistenter vid en advokatbyrå kan behöva ha någon college kurser som är relevant för den typ av frågor som de blir besvara. En hel del av vad jobbet kräver beror på detaljerna i den givna situationen.

  • Försäljare kan betraktas som en typ av kundtjänst eftersom de hjälper en kund att hitta och köpa ett objekt.
  • Kundtjänst kan helt enkelt hjälpa en kund att hitta information som behövs.
  • Kundtjänst måste behandla kunder väl, även om de ska ha en dålig dag själva.
  • Job krav att vara en kundtjänst varierar kraftigt.
  • Kundservicerepresentanter fält många typer av frågor på en daglig basis.