Vad är dubbla skärmar Kameror?

March 27

Dubbla skärm kameror ibland som dubbla display kameror. Dessa anordningar är vanligtvis digitala kameror som förlitar sig på mikroprocessorteknik i syfte att ta emot och bearbeta digitala bilder. Sådana kameror har ofta flytande kristaller (LCD) skärmar som visar realtid digitala bilder av det som fångas av objektivet och chip. Den unika egenskap hos dessa typer av kameror är att de besitter bakåtvänd och framåtvända skärmar, ibland med en pekskärm menygränssnitt för extra funktion. Att ha två skärmar hjälper fotografen i anpassningen och konfigurera skott från endera riktning och tillåter individer att se exakt när slutaren blinkar och fånga ögonblicket.

En annan fördel som ges av dubbla skärm kameror är den extra lätthet i att fotografera sig själv. Med hjälp av ett stativ, eller kanske placera kameran på en plattform eller hylla, är det möjligt att sikta en kamera framifrån och komponera ett självporträtt i ramen. Den extra skärm eliminerar urgamla problemet när du spelar både fotograf och föremål - att kliva bakom kameran och med att föreställa sig en höjd och belysning på en påhittad person - och sedan racing på plats. Genom att hänvisa till en kamerans front-vända skärmen kan fotografen / ämnet omedelbart utvärdera positionering, belysning, och fokus för bättre resultat. Detta hjälper också par eller vänner som kanske vill ta en bild av sig själva genom att hålla kameran på armlängds avstånd.

På många digitalkameror, får en charge-coupled device (CCD) chip ljus och översätter det till elektronisk information som digitalt blir bearbetas. Dessa signaler överförs sedan till skärmarna. Detta gör att fotografen kan se exakt vad bilder sparas, och med vilka specifikationer såsom zoom eller fokus, innan du tar bilder. Foton själva kan tas av antingen manuellt knäppa bilden tas eller låta timers för att aktivera automatiskt. Vissa dubbla skärm kamerorna har även automatisk motivigenkänning för att hjälpa till automatisk fokusering, och justerar slutartid, bländare och blixt.

Tekniska innovationer tillåta dubbla skärm kameror för att öka fotografering på andra sätt. Vissa framåtvända skärmar visar indikatorer som blinkande ikoner för att låta folk veta när fotografiet är på väg att tas. Andra skärmar har beröringskänsliga, eller haptisk, återkoppling; detta kan tillåta en skärm att vibrera för att ange var fingret har drivit en menyknapp. Automatisk motivigenkänning kan ibland ta ett skott i samma ögonblick en motivet ler. Detta möjliggör en automatiserad men mer mänsklig beröring i ett skott än enbart med hjälp av en slutartimer.

Många kameror utrustade på detta sätt minska ångest för det okända - att förestående ögonblick av fotografering - och göra sina användare och ämnen bekvämare och förberedda. Bättre informerade patienter kan göra för bättre fotografier. Genom att belysa inte bara vad som finns i ramen, utan även kamerainställningar som blixt, kan användarna framför kamerorna vet vad som väntar - särskilt i ljuset av många automatiska justeringar. Dessutom enkla Nedräkningstiduren tickar på dubbla skärm kameror skickar ämnen tydliga ledtrådar för att fånga ögonblick av sina egna.