Vad är Akryl Latex Caulk?

October 31

Akryl latex täta är en av flera typer av täta som används för att täta springor mellan byggmaterial. Det är vattenlösligt när det är vått, och kan målas över. Akryl latex är också billigt och en fungerar som en bra allmänt ändamål täta. Till skillnad från silikon täta, är det lätt att applicera och att ta bort när den behöver bytas ut.

Sammansättningen av akryllatex täta inkluderar akrylpolymerer, vatten, latex, och fyllmedel. Denna speciella blandning av ingredienser obligationer mycket bra till grov eller porösa material såsom murverk, trä, gips, och gips. Det är inte väl lämpad att fylla stora sprickor, men bra för små luckor i saker som trä trim. Denna caulk botemedel, eller torkar, eftersom vattnet i det avdunstar, och det har en svag doft tills det härdar, vilket inte är så stark som den skarpa lukten av vinäger som silikon täta avger normalt när det torkar.

Vissa typer av akryllatex täta innehåller silikon, eller åtminstone små mängder av det. Detta är främst ett försök av tillverkaren att kombinera några av de kvaliteter silikon täta med de av akryllatex. Det fungerar i en omfattning, men dessa fogmassor brukar också ha en hög halt fyllmedel som tenderar att förringa deras samlade resultat.

Akryl latex täta är bäst lämpad för inomhusbruk på grund av dess låga tolerans för solljus och temperatur ytterligheter direkta. Eftersom den inte innehåller oljor, kan täta målas över, vilket fått vissa att kalla det painterâ € s täta. Det finns faktiskt en mängd olika fogmassor som passar nästan alla behov, inklusive de som liknar tegel murbruk, betong, och blacktop. För dessa tillämpningar, kan en typ av skum som kallas backer stången vara fyllda i sprickan för stabilitet och för att ta upp plats innan täta tillämpas.

Caulk har varit i bruk under många decennier, men det wasnâ € t till 1960 som akryllatex användes. Detta beror delvis på att latexen måste härledas kemiskt, och processer som dessa har endast fullkomnade i den relativt senaste tiden. Nyare kemiska processer har också lett till skapandet av kemiska blandningar med intressanta egenskaper. Vissa special fogmassor finns tillgängliga som är skräddarsydda för att användas på kalla, fuktiga ytor samt ytor som expanderar och kontrakt med extrema temperaturer, såsom aluminium rännor.

  • Caulk används för att täta luckor i mellan byggmaterial.
  • Akryllatex caulk i en tätningspistol.