Vad är Överskott Auktioner?

June 8

Ett överskott auktion är en process för att avyttra överskotts objekt genom att tillåta presumtiva köpare att bjuda på dem. Ett överskott objekt är en produkt eller utrustning som har producerats eller förvärvats utöver det belopp som behövs, inte används eller konsumeras, och sannolikt inte kommer att användas av ägaren i framtiden. Överskott auktioner kan användas för att göra sig av med allt från elektronik och datorutrustning till möbler och fordon.

Det är värt att notera att det finns en skillnad mellan objekt som verkligen överskott och objekt som är helt enkelt överflödig. Överskott objekt kan beskrivas som egendom som fortfarande användbar för byrån eller avdelning som använder det, men det är inte längre behövs av just den avdelning eller byrå. Däremot är överskotts egendom inte längre av att använda till den organisation som äger den.

Överskott auktioner kan användas för att utbyta extra resurser för pengarna. Under ett överskott auktion, budgivarna lämna bud i överskottsposter. Ofta är stora volymer av varor som erbjuds på överskott auktioner. För varje post eller massa poster, är den högstbjudande utvalda och rätt att köpa auktion egendom.

Många organisationer, både privata och statliga, dra nytta av överskotts auktioner för att avyttra sina överskottstillgångar. Detta beror ofta på att lagra överskottsutrustning kan kräva en betydande mängd lagringsutrymme och kan översätta till avsevärda kostnader för ägaren av de oanvända poster. Dessutom kan överskott auktioner vara ett bra sätt för företag att lasta oanvända produkter innan de sjunka kraftigt i värde.

Även om det finns offentliga och privata överskott auktioner är offentliga auktioner oftast används för att sälja överskottstillgångar. De flesta företag anlita en professionell auktionsförrättare att genomföra sina auktioner. Det finns dock vissa organisationer som väljer att hantera auktionsprocessen själva.

Vissa överskott auktioner hålls på plats, medan andra hålls på platser som tillhandahålls av professionella auktionsförrättare. Många organisationer föredrar att ha överskott auktioner på ett auctioneerâ € s läge eftersom det skapar mindre logistiska problem för dem. Till exempel måste en organisation planerar en på plats överskott auktion planera för lämplig parkering för budgivare och gör avsättningar för trygghet och säkerhet. Om en organisation väljer att ha ett överskott auktion på en auctioneerâ € s läge är den viktigaste logistiska problem för organisationen transporten av överskotts objekt till auktion webbplats.