Vad är en DVD Dupliceringsapparaten Tower?

June 9

En DVD Dupliceringsapparaten tornet är en anordning som är kapabel att göra många kopior av en DVD på en gång. Generellt är de hittade i ett format som liknar en dator torn och har en stor mängd vikar som läser och bränna DVD-skivor, ibland samtidigt. Enheten använder laserteknik för att hämta och placera data och information på optiska skivor som presenterar en färgad metallisk yta. Dessa instrument är vanligast i kommersiella anläggningar, även om många människor äger personliga versioner antingen byggt eller köpt.

Begreppet den optiska skivenheten är en standardkomponent i nöjescentra i början av 21-talet. En mängd olika företag gör ett antal DVD-spelare som är anslutna till tv-apparater och datorer. Dessa spelare kan läsa informationen placeras på tomma DVD-skivor i en DVD duplicering torn. Sedan de infördes på 1990-talet, DVD ersatte VHS som den idealiska formatet för filmer och många andra data säkerhetskopior.

Den grundläggande laserteknik återfinns i en DVD Dupliceringsapparaten torn funktioner vid en våglängd av 650 nm, en stråle bestående av det röda spektrumet av ljus. Detta är annorlunda än andra format som CD eller Blu-ray som använder olika våglängder av ljus. Ett torn som är inriktad på att kopiera DVD-skivor tvingas att stanna i det format om inte lasern är utformad för att projicera flera våglängder av ljus.

Varje vik i en DVD-duplicering torn fungerar på samma sätt. En laser som produceras av en halvledar styrs av en lins på ytan av den optiska skivan. Detta görs i antingen läsning eller skrivprocessen. Under läsprocessen är lasern reflekteras från det färgade metallen i skivan och uppsamlas av en fotodiod. Den annan nivå av reflektions motsvarar de olika uppgifterna på skivan. Detta innebär att under brännprocessen, själva lasern upptecknar information på skivan genom att ändra nivån av reflektivitet.

Varje fack innehåller också två servomekanismer som styr själva skivan. Ett servo ansluts till linsen, som förflyttas vertikalt för att kontrollera intensiteten i den brinnande. Den andra servorörelsen horisontell placering av lasern och flyttar den i en spiralbana utefter radien på skivan.

En DVD duplicering torn kan innefatta ett stort antal brinnande vikar, från bara två till dussintals. Var och en av dessa vikar har en enda optisk skiva. Tornet själv styrs av ett moderkort och processor. För att göra kopior av DVD-skivor, är en mästare skiva placeras i en av vikarna och informationen registreras av datorn. Datorn kopierar då informationen på DVD-skivor i de återstående vikar. Vissa DVD-duplicering torn har också möjlighet att skriva ut en bild på skivans yta.

  • En bunt av DVD-skivor.