Vad är skillnaden mellan Uppskattat Värde och taxeringsvärdet?

June 12

Uppskattat värde och taxeringsvärde är båda metoder för att utvärdera värdet av ett hem. Skillnaden mellan de två är i vem som gör den utvärderande, vad utvärderingen används till och hur utvärderingen utförs. Generellt sett är en bedömning som utförs i syfte att bestämma värdet på ett hem för ett bostadslån eller köp. En bedömning görs vanligtvis genom statlig skatt bedömare för att bestämma en propertyâ € s skatt.

När ett hypotekslån har sitt ursprung, kommer en långivare kräver normalt att en bedömning utföras på fastigheten för att se till att lånebeloppet inte kommer att vara för mer än fastigheten är för närvarande värt. Dessutom har de flesta bolåneinstitut införa en procentsats riktlinje kallas lån till värde (LTV) när ursprungs ett hypotekslån. Lån till värde definieras som den andel av lånebeloppet dividerat med det aktuella värdet på hemmet. Till exempel, om en inteckning långivare har infört en maximal belåningsgrad på 90% och en borrowerâ € s hem har ett bedömt värde på $ 100.000 amerikanska dollar (USD), är det högsta belopp som en kund skulle kunna låna $ 90.000 USD. Därför högre det beräknade värdet på hemmet, desto större belopp som en låntagare kommer att kunna låna.

Bedömningar allmänhet utförs av en certifierad oberoende tredje part fastigheter värderingsman som inte är anslutet till antingen köparen eller säljaren. Det beräknade värdet av ett hem anses det aktuella marknadsvärdet på hemmet. Aktuella marknadsvärdet är värderingsman uppskattning av vad hemmet rimligen kunde sälja för. Värdet av en hem bestäms genom att jämföra hem till andra jämförbara bostäder i ett område. Den värderingsman kommer att överväga vad liknande bostäder har sålts för, tillsammans med den typ av konstruktion av hemmet, det allmänna tillståndet, alla faciliteter, vyer och plats för det beräknade egendom vid fastställandet beräknade värdet av ett hem.

I kommunerna som tar ut fastighetsägare en fastighetsskatt, är det bedömda värdet bestäms genom den lokala skatte bedömare kontor. Det bedömda värdet av ett hem är inte bestämd på individuell basis som det beräknade värdet är. Snarare skatten bedömare bestämmer värdet av ett hem baserat på en formel av de senaste hemma försäljningspriserna för jämförbara fastigheter.

Frekvensen vid vilken bedömningar utförs kan variera lokalt; därför det beräknade värdet kanske inte är en korrekt uppskattning av en homeâ € s aktuella marknadsvärdet. Fastighetsägare som är intresserade av att bestämma hur deras lokala myndigheter beräknar fastighetens taxeringsvärde eller hur deras fastighetsskatt beräknas bör kontakta sitt lokala skatte bedömare kontor.

  • Bedömt värde används för att beräkna de lokala egendomsskatter.
  • Uppskattat värde är grunden för inställning av utgångspriset på ett hem för försäljning.