Vad är en motorcykel Fork?

February 15

En motorcykel gaffel är en komponent som ansluter framhjulet på cykeln till ramen av motorcykeln. Det används som en del av styrmekanismen som tillåter användaren att vända framhjulet, och i de flesta fall att den används som ett stötdämpningssystem. Moderna versioner av motorcykeln gaffel arbetet med ett hydraulsystem, även om vissa äldre system använder spiralfjädrar för att absorbera stötar. Motorcykeln gaffeln spelar en viktig roll för stabiliteten i motorcykeln, särskilt under bromsning, när vikten av motorcykeln och ryttare kommer sannolikt att dyka framåt, vilket ökar risken för en förlust av kontroll.

Hydrauliska versioner av motorcykeln gaffeln använda en viskös vätska som finns i långa cylindrar för att absorbera stötar. Fluiden kan röra sig genom kamrarna inom gaffeln, och beroende på storleken av öppningarna inom gaffeln, kan den hastighet med vilken gaffeln komprimerar och returer ändras. De två benen av gaffeln är att innehålla ett sådant system sannolikt, även om vissa gafflar använda en luftsystemet i ett ben och ett oljesystem i en annan. De kombinerade system möjliggör justerbarhet och stabilitet medan ridning. När komponenterna av gaffeln är inrymda i slangen, är det system som kallas en teleskopisk motorcykel gaffel. Dessa gafflar används oftast på nästan alla stilar av motorcyklar.

En springer dela är en annan populär typ av motorcykel gaffel, även om dess utformning är ganska föråldrad. En springer gaffel ben innehåller inga fjädringskomponenter. Istället är en spiralfjäder monterad utvändigt och gaffelbenen röra sig oberoende när en inverkan inträffar. Fjädern absorberar stöten och skjuter återvända gaffelbenen till den ursprungliga positionen. Springer gafflar är också känd som ledande länk gafflar, eftersom ett länksystem av mer än en bar används för att absorbera stötar.

Raken på gaffeln, eller den vinkel som gaffeln sveper bort från ramen mot framhjulet, kan ha en betydande inverkan på motorcykelns hantering. En lång rake som ökar vinkeln vid vilken gaffeln sveper bort från ramen kan göra styra svårare; långa krattor är vanligtvis reserverad för chopper cyklar som är avsedda mer för show. Strängare krattor översätta till hårdare styrning, och racercyklar har oftast mycket snäva krattor. Motocrosscyklar kommer att innehålla en kratta någonstans däremellan, som styrning och maximal stötdämpning är viktiga under motocross racing.

  • Motorcykelgafflar möjliggör att vrida framhjulet och i de flesta modellerna, för att absorbera stötar.
  • Motorcykel gafflar ansluter framhjulet på ramen på cykeln.